MacBook Air 2018: PRET, LANSARE, SPECIFICATII

MacBook Air 2018 a fost anuntat oficial impreuna cu pretul, data de lansare, specificatiile tehnice, si primele imagini pe care compania Apple le-a dezvaluit.

MacBook Air 2018 PRET LANSARE SPECIFICATII

MacBook Air 2018 a fost prezentat astazi de catre compania Apple, noul model de laptop aducand o actualizare pentru seria care nu a mai beneficiat de vreo schimbare de foarte mult timp, din pacate. Cei de la Apple au inteles ca este nevoie de imbunatatiri pentru aceasta serie care nu trebuie sa dispara, asa ca MacBook Air 2018 a fost prezentat astazi de catre compania Apple, cu un design nou, dar si cu performante imbunatatite pentru clienti.

Retina Display

MacBook Air 2018 are ca o prima imbunatatire majora implementarea unui Retina Display, asa cum au anuntat o varietate de zvonuri inaintea acestei conferinte.

MacBook Air 2018 are un Retina Display cu diagonala de 13.3 inch, insa spre deosebire de design-ul stiut din trecut, compania Apple a renuntat la marginile argintii din aluminiu pentru unele negre, mult mai elegante.

Marginile ecranului Retina din MacBook Air 2018 sunt acum cu 50% mai subtiri decat in trecut, insa desigur ca asta nu a insemnat ca nu mai exista o camera FaceTime.

Pentru ca vorbim despre un Retina Display, acesta are nu mai putin de 4 milioane de pixeli, deci imaginile afisate pentru MacBook Air 2018 vor fi foarte clare, culorile fiind cu pana la 48% mai multe decat in modelele anterioare.

Touch ID

MacBook Air 2018 nu putea veni fara Touch ID, iar compania Apple nu dezamageste, noul sau laptop subtire si usor avand securitate biometrica oferita prin scanarea amprentei, chiar daca nu exista si un Touch Bar.

Procesor, RAM si Stocare

MacBook Air 2018 PRET LANSARE SPECIFICATII 1

MacBook Air 2018 vine cu noi procesoare Intel de generatia a 8-a, compania Apple permitand inclusiv folosirea a pana la 16 GB de memorie RAM la 2133 MHz.

Pentru toate acestea pot fi utilizate SSD-uri care au pana la 1.5 TB spatiu de stocare, ele facand criptare in timp real pentru datele stocate de catre utilizatori.

Apple a implementat deasemenea un nou chip T2 in MacBook Air 2018, acesta securizand procesul de pornire, si facandu-l cel mai sigur dintre toate laptop-urile existente.

Mai mult decat atat, noul chip T2 din MacBook Air 2018 securizeaza inclusiv amprentele scanate de catre Touch ID, Hey Siri fiind deasemenea oferit multumita lui, impreuna cu Apple Pay.

In final, tot acest chip T2 controleaza controllerul pentru mediul de stocare, procesorul de imagine, si audio controller-ul din MacBook Air 2018.

Design, Autonomie si tastatura

MacBook Air 2018 are integrata o noua tastatura, de generatia a 3-a, care foloseste un nou mecanism “fluture”, ce este de 4 ori mai stabil, iar sistemul Force Touch cu Trackpad este cu 20% mai mare decat in modelele anterioare.

MacBook Air 2018 are deasemenea difuzoare stereo care sunt cu 25% mai puternice decat in modelele anterioare, de 2 ori mai mult bas fiind oferit deasemenea.

MacBook Air 2018 are deasemenea 3 porturi Thunderbolt, impreuna cu porturile VGA, DisplayPort, HDMI, USB-C si un port pentru incarcare.

MacBook Air 2018 emite cu pana la 17% mai putina “galagie” cand functioneaza, avand o grosime de doar 15.6mm, foarte mica pentru un asemenea laptop.

Autonomia MacBook Air 2018 este prezentata de catre Apple ca fiind de 13 ore pentru redarea de filme prin iTunes, iar asta desi dimensiunile sale sunt cu 17% mai mici, iar greutatea e doar de 1.24 KG.

Pret si Lansare

Versiunea de baza a MacBook Air 2018 are un procesor Intel I5 de 1.6 GHz, un SSD de 128 GB, si 8 GB de memorie RAM, compania Apple vanzandu-l la pretul de 1200 de dolari, fara TVA in SUA, deci cam 1400 de euro in Europa.

Noile modele ale MacBook Air 2018 pot fi precomandate incepand de astazi, insa vor fi lansate pe 7 noiembrie.