Google si WWF au adus DELTA DUNARII in Maps Street View

Google si WWF au adus Delta Dunarii in Street View pentru Google Maps, astfel ca toata lumea poate explora biodiversitatea unuia dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

google wwf delta dunarii maps street view

Google si WWF, World Wide Fund, au facut ceva remarcabil pentru Romania, dar si pentru intreaga lume, aducand Delta Dunarii in Google Maps Street View, astfel incat oricine sa poata explora cei peste 1500 de kilometri inregistrati. Incepand de astazi, oricine poate folosi platforma Street View din Google Maps pentru a vedea minunantiile din Delta Dunarii, o echipa a celor de la WWF folosind un tracker al Google pentru a inregistra imagini in cursul verii trecute.

Google a oferit acest tracker pentru a aduce in Street View unul dintre locurile minunate din Romania, iar echipa WWF a trebuit sa devina foarte ingenioasa pentru a inregistra imaginile din Delta Dunarii. Mai exact, puteti vedea ca pe langa barca folosita pentru a inregistra imagini din Delta Dunarii, tracker-ul pentru Google Maps Street View a fost montat inclusiv pe o caruta, da o caruta, pentru ceea ce reprezentantii Google numeste “horse view”.

Google si WWF au adus DELTA DUNARII in Maps Street View

Google le-a oferit trackerul celor de la WWF in vara, si timp de o luna echipa organizatiei a stat cate 5 ore in soarele puternic din Delta Dunarii pentru a inregistra imagini de inalta calitate cu fauna si flora din zona. Separat de Sta, prin tracker-ul celor de la Google au fost inregistrate imagini inclusi cu satele din zona, totul intr-o munca titanica, al carui rezultate finale ne arata din nou cat de frumoasa este Romania, si ce ignora sa promoveze autoritatile.

google wwf delta dunarii maps street view 1

“În urmă cu 3 ani, Dunărea devenea o cale navigabilă virtual, după ce imaginile Street View de la nivelul apei au plecafost publicate de Google Maps. Oricine putea într-o croazieră virtuală pe Dunăre, de la Bratislava și până la Cernavodă. De acum, poate explora și Delta Dunării. Acest proiect de digitalizare a fost posibil datorită partenerului nostru WWF România, care a parcurs traseele Deltei și a fotografiat locurile cu ajutorul tehnologiei Google înmagazinate în Trekker, dispozitivul pe care îl folosim în locurile inaccesibile pentru mașină sau tricicletă. Ne dorim ca tot mai multă lume să descopere unicitatea Deltei Dunării, frumusețea dar și fragilitatea ei, să conștientizeze că protejarea unui astfel de loc depinde de eforturile fiecăruia dintre noi.”

Google a reusit sa aduca in Street View, pentru Google Maps, ceva ce toata lumea ar trebui sa exploreze “pe viu” in Romania, insa daca nu aveti ocazia de a ajunge fizic acolo, macar faceti un tur virtual prin aceasta pagina. Sincer sa fiu, e uimitor cat de frumoasa poate fi Delta Dunarii, si e pacat ca in Romania nu este atat de apreciata precum este in alte locuri, insa iata ca Google stie sa puna in valoare, si sa ne prezinte, ceea ce autoritatile nu vor sa faca.