iPhone XR. Vanzari SLABE si Productie REDUSA

iPhone XR. Vanzari slabe si productie redusa sunt inregistrate pentru noul telefon al Apple, iata ce decizie a luat compania in urm cererii scazute.

iphone xr vanzari slabe

iPhone XR. Lansarea noului model de smartphone al companiei Apple nu pare sa fi decurs chiar atat de grozav precum isi imaginau americanii, iar primele informatii privind cererea pentru telefon prezinta o situatie foarte proasta. Mai exact, vanzarile iPhone XR ar fi atat de proaste incat compania Apple si-ar fi anuntat partenerii din China ca o planificata crestere de productie pentru telefon nu va mai fi respectata, deci nu exista cerere suficient de mare pentru serie.

iPhone XR. Foxconn ar produce doar 100.000 de unitati ale telefonului zilnic, pe 45 de linii de productie, o crestere la 60 de linii fiind planificata, insa se pare ca nu exista cerere pentru o productie atat de mare, deocamata. Productia pentru iPhone XR ar fi cu 20% – 25% mai mica decat cea anticipata initial, compania Apple fiind nevoita sa se conformeze cu un interes mult mai mic decat spera pentru noile sale modele telefoanele colorate.

iPhone XR. Vanzari SLABE si Productie REDUSA

iPhone XR. Apple discutase inclusiv cu cei de la Pegatron si Wistron pentru a prelua o parte din productia pentru noul sau model de telefon, insa se pare ca nu va mai apela la acest partener din cauza vanzarilor slabe. Interesant este ca Apple a crescut cu 5 milioane de unitati productia pentru iPhone 8 si iPhone 8 Plus dupa ce s-a observat ca nu exista cerere prea mare pentru iPhone XR, iar acest lucru arata ca lumea inca mai prefera vechile sale modele de telefoane.

“For the Foxconn side, it first prepared nearly 60 assembly lines for Apple’s XR model, but recently uses only around 45 production lines as its top customer said it does not need to manufacture that many by now. That means Foxconn would produce around 100,000 fewer units daily to reflect the new demand outlook — down 20% to 25% from the original optimistic outlook. Fellow Taiwanese manufacturer Pegatron faces a similar situation, suspending plans to ramp up production and awaiting further instructions from Apple. Apple also had asked smaller iPhone assembler Wistron to stand by for rush orders, but supply chain sources say the company will receive no orders for the iPhone XR this holiday season.”

iPhone XR. Aceste informatii, care vin direct de la partenerii celor de la Apple, contrazic direct informatii publicate saptamana trecuta de catre analisti americani ce sustineau ca Apple are succes foarte mare cu aceasta noua serie de telefoane. Acum ramane ca fiecare sa creada orice doreste in legatura cu succesul seriei iPhone XR, insa din punctul meu de vedere, informatiile venite de la partenerii Apple ar trebui sa se bucure de credibilitate mai mare.