Sanatatea Mintala a Copiilor este GRAV Afectata de Telefoane

Sanatatea mintala a copiiilor este grav afectata de catre folosirea constanta a telefoanelor si tabletelor, iata cat de mare este problema in randul tinerilor.

sanatate mintala copii

Sanatatea mintala a copiilor este grav afectata de folosirea regulata a telefoanelor mobile, conform unor noi studii care au menirea e a ne arata cat de bine este sa tinem copiii departe de prea multa tehnologie. Copiii cu varste de pana 2 ani pot avea sanatatea mintala foarte afectata de chiar si o singura ora de utilizare a telefoanelor in fiecare zi, expertii recomandand ca accesul acestora la dispozitivele mobile sa fie restrictionat de catre parinti.

Sanatatea mintala a copiilor poate fi afectata pana in punctul in care curiozitatea acestora scade, si copiii devin mult mai anxiosi stabilitatea emotionala scazand impreuna cu capacitatea de se auto-controla. Mai mult decat atat, copiiilor le va fi redusa capacitatea de a-si duce la indeplinire orice fel de munca o incep, iar pericolul cel mai mare este la copiii care au varstele cele mai mici, inclusiv cei de peste 10 ani fiind afectati de utilizarea indelungata a terminalelor mobile.

Sanatatea Mintala a Copiilor este GRAV Afectata de Telefoane

Copiii petrec zilnic prea mult timp folosind telefoane mobile si tablete, iar asta ii deconecteaza complet de lumea din jurul lor, probleme mari de sanatate mintala putand incepe chiar din frageda pruncie. Cercetatorii spun ca jumatate dintre problemele mintale ale oamenilor apar in perioada adolescentei, si sunt foarte greu de tratat cand copiii devin adulti, asa ca acum cercetatorii le cer parintilor sa-i scuteasca pe copii de probleme viitoare de sanatate mintala.

“Children as young as two are developing mental health problems because of smartphones and tablets, scientists warn. Just an hour a day staring at a screen can be enough to make children more likely to be anxious or depressed. This could be making them less curious, less able to finish tasks, less emotionally stable and lowering their self-control. Although teenagers are most at risk from the damaging devices, children under the age of 10 and toddlers’ still-developing brains are also being affected.”

Sanatatea mintala a copiiilor de pana la 2 ani este cea mai afectata de catre folosirea telefoanelor si tabletelor, insa din moment ce cei care au varste de peste 10 ani ajung sa petreaca si 7 ore pe zi pe telefoane, in cazul lor efectele sunt si mai drastice. Acesea fiind spuse, daca vreti sa aveti copii care au o sanatate mintala cat mai buna, atunci asigurati-va ca ei petrec foarte putin timp in fata telefoanelor si tabletelor in fiecare zi, preferabil chiar deloc.