Google. ANUNTUL MAJOR pentru Viitorul Android

Google. Compania americana a facut un anunt foarte important pentru viitorul Android, iata ce planuri au cei din Mountain View pentru telefoanele mobile inteligente.

Google viitor android

Google a facut aseara un anunt foarte important pentru viitorul sistemului de operare Android, compania americana spunandu-le utilizatorilor si dezvoltatorilor ca telefoanele pliabile vor face parte din existenta sa. Mai exact, compania Google a anuntat ca va implementa suport pentru telefoanele pliabile in sistemul de operare Android, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum au gandit americanii interfata care va fi folosita in aceste viitoare produse interesante.

Google a lucrat cu Samsung pentru noul Samsung INFINITY Flex, si a creat o interfata speciala in Android pentru acest telefon, insa ea va fi disponibila inclusiv pentru telefoanele pliabile venite de la alti producatori. Stim deja ca Huawei, LG, si alte companii asiatice intentioneaza sa lanseze telefoane pliabile care vor rula Android, iar cei de la Google isi pregatesc sistemul de operare pentru a oferi suport pentru toate aceste smartphone-uri cum nu am mai avut pana acum.

Google. ANUNTUL MAJOR pentru Viitorul Android

google viitor android 1

Google implementeaza suport pentru telefoanele pliabile in Android, in principal, printr-un API numit screen continuity, acesta existand de ceva vreme in sistemul de operare, si detectand schimbari in dimensiunea ecranelor telefoanelor. Puteti vedea in imaginea animata de mai sus cam cum vor functiona telefoanele pliabile cu android, Samsung INFINITY FLEX aratandu-ne in lumea reala modificarile pe care compania Google le-a pregatit pentru noi.

Google simplifica inclusiv implementarea de suport pentru telefoanele pliabile in aplicatiile pentru Android, deoarece dezvoltatorii vor trebui doar sa se asigure ca au implementat corect acest API pentru creatiile lor. Asta inseamna ca primele aplicatii Android care vor avea suport pentru telefoane pliabile nu vor necesita modificari importante in raport cu cele standard, iar aceasta este o veste foart buna, deoarece primii clienti se vor putea bucura rapid de functionalitatea dorita.

Google va mai imbunatati Android de-a lungul timpului, insa ramane de vazut ce noutati interesante va oferi.