Telefoane. Iata cat de DES ne Ignoram Prietenii

Telefoane. Iata ce problema serioasa incepe sa afecteze interactiunea sociala dintre oameni, phubbing-ul fiind detectat de catre specialisti in tot mai multi utilizatori.

telefoane ignoram prieteni

Telefoane. Din pacate in lumea in care traim ne ignoram tot mai des prietenii, sau alte persoane apropiate, din cauza acestor gadget-uri pe care le folosim in mod constant in viata de zi cu zi. Conform unui nou studiu, detinatorii de telefoane ignora persoanele cu care au conversatii fata in fata in cam 62% dintre cazuri, luandu-si ochii de la fata acelei persoane si directionandu-i spre ecranul telefonului mobil, ceea ce nu este tocmai politicos, sau macar normal.

Telefoane. Cercetatorii numesc aceasta problema phone snubbing, sau phubbing, adica ignorarea oamenilor din jurul nostru doar pentru a fi atenti la ceea ce se intampla pe ecranele telefoanelor. Se pare ca nu prea conteaza sexul utilizatorilor de telefoane cand vine vorba despre ignorarea celorlalti din jurul nostru, iar asta n-ar trebui sa mire pe cineva, deoarece atat barbatii, cat si femeile, se comporta cam la fel cand vine vorba despre folosirea excesiva a unui smartphone.

Telefoane. Iata cat de DES ne Ignoram Prietenii

Telefoane. Ceea ce unii dintre voi, probabil, ati observat, este ca phone snubbing-ul, este mai frecvent atunci cand oamenii stau in pat, decat atunci cand sunt in public, iar aceasta situatie este mai grava, pentru ca persoanele care impart un pat, de obicei din dragoste, n-ar trebui sa fie afectate de asa ceva. O situatie mult mai des intalnita este in cazul mijloacelor de transport in comun, unde oamenii se ignora mai tot timpul pentru a fi atenti la telefoane, dar asta e destul de normal.

“Phubbing is the practice of looking at your phone while in the presence of others. As smartphones become ever more entwined in people’s everyday lives, phubbing has become so common that many people think it’s normal. In one survey, 62 per cent reported looking at their smartphone while having a face-to-face conversation with spmeone else.”

Telefoane. Partea interesanta este ca oamenii au obiceiul sa ignore cu usurinta mai mare persoanele fata de care se simt mai apropiate, decat persoanele fata de care nu au o afinitate chiar atat de mare. Acest lucru se datoreaza, cel mai probabil, faptului ca oamenii se bazeaza pe faptul ca persoanele apropiate ar ierta mai usor ignorarea in cazul utilizarii de telefoane, iar din moment ce acest lucru se intampla tot mai des, oamenii incep sa fie tot mai obisnuiti cu problema.