Apple. PIERDERI MARI dupa Lansarea iPhone XS/XR

Apple a inregistrat pierderi mari dupa lansarea iPhone XS si iPhone XR, compania americana fiind serios afectata, fara ca vreo imbunatatire sa se intrevada prea curand.

apple pierderi iphone xs

Apple. Pierderi mari au fost inregistrate de catre compania americana dupa ce iPhone XR a fost lansat, iar estimarile analistilor au inceput sa fie confirmate de catre partenerii celor din Cupertino. In ultimele 5 saptamani, adica in perioada care cuprinre lansarile iPhone XS si iPhone XR, valoarea companiei Apple a scazut cu 190 de miliarde de dolari pe bursa americana, ajungand sub valoarea de 1000 de miliarde de dolari.

Apple a pierdut 5% din valoare doar ieri dupa ce a fost publicat un raport al unui reputat analist, care a redus productia pentru iPhone XR cu nu mai putin de 30 de milioane de unitati pentru urmatorul an. Vestea proasta a fost intarita si de catre un partener Apple care a afirmat ca a inregistrat o reducere cu 30% a comenzilor pentru componentele Face ID, Apple fiind principalul cumparator al sau.

Apple. PIERDERI MARI dupa Lansarea iPhone XR

“Cireasa de pe tort” a aparut cand Foxconn si-a anuntat rezultatele financiare pentru T3 2018, si a dezvaluit cifre sub estimarile analistilor, profitul fiind cu cateva sute de milioane de dolari mai mic decat se credea. Scaderea cu 5% a valorii companiei Apple doar in cursul zilei de ieri a contribuit la atingerea cifrei de 190 de miliarde de dolari, care au disparut din valoarea capitalizarii bursiere a companiei.

Kuo blames negative consumer confidence due to the ongoing trade war, competition from Huawei Mate 20 particularly in emerging markets, and customers coveting features like dual-camera. Led by the softer backdrop in the [emerging markets], the better than expected response to the iPhone XS and the iPhone XS MAX (the higher-end phones) is unable to entirely offset the more tepid than expected consumer response to iPhone XR (launched recently).

De aici lucrurile vor merge din rau in mai rau, pentru ca Apple a decis sa nu mai publice vroe cifra privind vanzarile iPhone incepand cu T4 2018, asa ca nimeni nu va sti cat vinde, ci doar cati bani face. Desi cei de la Apple au avut incasari si profit record in T3 2018, iata ca aceste cifre sunt egale cu zero in ochii analistilor, care au vazut doar ca vanzarile iPhone au crescut in mod nesemnificativ, si s-au rezumat la atat.