Telekom si Orange. ANUNT SURPRIZA privind Parteneriatul

Telekom si Orange sunt in centrul unui anunt surpriza privind parteneriatul incheiat acum cativa ani, care a stat la baza multor servicii importante.

telekom orange parteneriat

Telekom si Orange au incheiat acum ceva timp un parteneriat prin care isi ofereau reciproc acces la infrastructura de fibra optica, si respectiv reteaua 4G, pentru a oferi servicii mai bune pentru clienti. In cadrul unei conferinte care a avut loc astazi, CEO-ul Telekom, Miroslav Majoros, a afirmat ca acel parteneriat este acum pus in discutie pentru ca operatorul pe care il conduce nu mai are o retea la fel de proasta, deci nu mai e in asa mare dezavantaj fata de Orange.

Telekom si Orange s-au folosit de acest parteneriat pentru a oferi servicii noi, sau mai bune, pentru clienti, insa investitiile facute de catre primul in extinderea acoperirii 4G ii permit acum sa se plaseze intr-o alta pozitie la masa negocierilor. Desi Telekom inca mai are probleme cu acoperirea in anumite zone, iar internetul sau mobil este net inferior celui de la Orange, va incerca probabil sa obtina mai multe beneficii pentru a permite folosirea infrastructurii sale nationale de fibra optica.

Telekom si Orange. ANUNT SURPRIZA privind Parteneriatul

Telekom si Orange au plecat in negocieri din pozitii cam egale, insa daca acum operatorul detinut de catre Deutsche Telekom are o retea mai buna, probabil va dori bani mai multi, sau alte beneficii pentru a permite folosirea infrastructurii sale. Orange nu are infrastructura de fibra optica la nivel national prin care sa ofere servicii de internet, sau televiziune, asa ca e mai dependenta de Telekom, mai ales ca are si clienti care folosesc aceste servicii in Romania.

Telekom si Orange vor duce aceste negocieri cel mai probabil fara ca, in final, clientii sa resimta vreun impact cu privire la serviciile pe care le folosesc, cel putin vreunul negativ. Ca sa fiu complet sincer, desi Telekom sustine ca are acoperire 4G mai buna decat in 2015, cand a incheiat parteneriatul cu Orange, inca nu poate oferi servicii de voce si internet la aceeasi calitate precum competitorii sai, asa ca va fi interesant de vazut care va fi rezultatul negocierilor.