Huawei. Decizie NEASTEPTATA pentru Telefoane

Huawei. O decizie complet neasteptata, si foarte importanta, a fost anuntata de catre compania coreeana pentru clientii din lumea intreaca prin vocea CEO-ului sau.

huawei asistent

Huawei. Compania asiatica a ajuns in punctul in care este obligata sa ia o decizie neasteptata pentru telefoanele pe care le vinde in momentul de fata in lumea intreaga, ea fiind anuntata chiar de catre presedintele Richard Yu. Mai exact, Huawei urmeaza sa dezvolte un asistent personal competitor pentru Apple, Google, Amazon, sau Samsung, iar asta pentru ca nu are asa ceva in afra Chinei, iar fara un asemenea software nu se prea poate lauda ca face inteligenta artificiala.

Huawei. In China compania asiatica are un asistent personal care are denumirea Xiaoyi, insa desigur ca acesta a fost creat special pentru piata locala, si nu poate fi folosit in alte tari de catre clienti. Huawei este perfect constienta de acest lucru, asa ca s-a gandit sa le ofere clientilor din SUA, Europa, etc, posibilitatea de a folosi un alt asistent personal care este acum in plin proces de dezvoltare, insa cat de bun va fi fata de Siri, Google Assistant, sau Alexa, e greu de spus.

Huawei. Decizie NEASTEPTATA pentru Telefoane

Huawei. Pana acum am vazut o tentativa esuata a Samsung de a oferi un asistent personal pentru clienti, Bixby fiind o gluma proasta, din care compania coreeana nu pare sa poata iesi, iar chinezii risca sa fie intr-o situatie similara. Huawei are deja in spate experienta oferirii asistentului personal pentru clientii din China, deci nu vorbim despre o intrare pe piata fara sa aiba ceva in spate, asa cum s-a intamplat pana acum cu cei de la Samsung.

It looks like Huawei wants to better position itself as a rival to the likes of Google and Amazon. According to Huawei CEO Richard Yu, the company is readying a new digital assistant for markets outside of China — meaning that at some point in the near future, you may use your Huawei assistant instead of Google in the U.S.

Huawei. De inca un asistent personal nu are nevoie nimeni in momentul de fata, iOS are unul si nu prea grozav, iar pentru Android exista alternative, asa ca inca unul lansat de catre chinezi n-ar aduce prea mult bine. Pe de alta parte, a avea cat mai multe optiuni este este foarte util pentru multa lume, si daca Huawei va reusi sa ofere un asistent personal bun, atunci va exista cu atat mai multa presiune pe companiile competitoare sa faca software bun.