UE. ATENTIE, SCHIMBARE Noua pentru ROAMING

UE. O noua schimbare importanta pentru roaming a fost anuntata de catre Comisia Europeana, iata ce beneficiu mai au acum clientii operatorilor de telefonie.

2

ue apel roaming

UE. O noua schimbare importanta pentru cei care fac roaming este impusa de catre Comisia Europeana, iar modificare ne va afecta pe toti, desi ea va trebui implementata de catre operatorii de telefonie mobila. Mai exact, vorbim despre o schimbare privitoare la apelurile telefonice intracomunitare, pretul per minut pentru fiecare apel facut intre tarile din Uniunea Europeana trebuind sa aiba un pret maxim de doar 19 centi, costurile actuale fiind mult mai mari.

UE. Schimbare apentru preturile apelurilor facute in roaming urmeaza sa fie impusa de catre Comisia Europeana pentru toti operatorii de telefonie mobila incepand din luna mai a anului 2019. Vorbim despre o directiva europeana pe care toti operatorii vor trebui sa o respecte, altfel vor avea parte de amenzi consistente, asa ca inclusiv cei din Romania vor modifica preturile apelurilor telefonice facute in Uniunea Europeana, si le vor limita la 19 eurocenti pe minut.

UE. ATENTIE, SCHIMBARE Noua pentru ROAMING

UE. Cei de la Orange au anuntat deja inca de acum cateva saptamani ca vor reduce preturile pentru traficul de internet facut in roaming de catre clienti, asa ca o reducere si pentru apelurile telefonice va fi dasemenea anuntata candva. Desigur ca mesajele ar trebui sa vina undeva pe la inceputul anului 2019, pentru ca Uniunea Europeana nu obliga operatorii sa faca vreo modificare pana atunci, deci va trebui sa mai asteptam pana cand vor fi oferite detaliile oficiale.

The Roam Like at Home policy put an end to roaming fees in 2017. The new legislation caps calls to another EU country at 19 cents and at 6 cents for text messages (SMS) from 15 May 2019, making it affordable for everyone to stay in contact with loved ones in other EU member states.

UE. Planul Comisiei Europene de a le oferi cetatenilor statelor comunitare libertatea de a vorbi oriunde in Uniunea Europeana asa cum o fac in propria tara a avut parte de cea mai mare schimbare anul trecut, bariere de roaming pentru beneficiile din abonamente au disparut. Uniunea Europeana vrea totusi sa elimine si ceea ce a mai ramas, insa nimic nu se face chiar dintr-o singura “miscare”, asa ca in 2019 vom avea parte de inca doua modificari importante.