Windows 10. Functia SURPRIZA Lansata de Microsoft

Windows 10. O noua functie surpriza a fost lansata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce poti face de acum pe calculatoare.

Windows 10 surpriza

Windows 10. O noua functie surpriza a fost lansata de catre compania Microsoft impreuna cu October 2018 update, iar ea este una ceruta de catre foarte multi dintre utilizatorii de calculatoare de ceva vreme. Vorbim despre o noua functie pentru Windows 10 care le permite utilizatorilor sa se logheze in conturile pentru serviciile online ale Microsoft folosind fie sistemul Windows Hello, sau un stick USB cu o cheie de securitate si parola criptata pentru logare.

Windows 10. Aceasta functionalitate este oferita ca parte a October 2018 Update prin intermediul browseruli Microsoft Edge, deci va trebui sa va folositi de el pentru logare, altfel procedura va fi imposibila. Obligativitatea de a folosi Microsoft Edge pentru a beneficia de aceasta functie a Windows 10 nu este ceva nou pentru compania americana, iar asta deoarece in trecut ea a mai “legat” alte functii pentru calculataore de browserul sau, ori alte aplicatii.

Windows 10. Functia SURPRIZA Lansata de Microsoft

Windows 10. Microsoft sustine ca utilizarea acestui sistem nu va face calculatoarele mai usor de spart de catre hackeri, deci utilizatorii nu ar trebui sa se teama de acest lucru, mai ales ca trebuie facuta o scanare a fetei pentru logare. Ideea de a va scana fata pentru a va loca intr-un serviciu al Microsoft folosind Microsoft Edge este ceva foarte interesant, iar Windows 10 va extinde cel mai probabil functionalitatea si pentru alte aplicatii in viitor, desi deocamdata nu se stie clar cand.

You now have the option of signing into your personal Microsoft account using the Edge browser and either Windows Hello or a FIDO2-based security device like Yubico’s YubiKey 5. You won’t have to remember your password every time you want to check mail in Outlook or buy a game for your Xbox.

Windows 10. Deocamdata compania Microsoft limiteaza functionalitatea aceasta doar la conturile personale ale utilizatorilor, deci cei care folosesc serviciile online in mediul educational, sau in companii, nu vor avea acces la sistem. Nu se stie nici cand va dori Microsoft sa ofere aceeasi functionalitate si in afara Microsoft Edge pentru Windows 10, insa sunt sigur ca foarte multi oameni ar dori sa poata folosi browsere precum Opera, Firefox, sau Google Chrome pentru a face acelasi lucru.