Apple. AMENINTARI de la Operatori din cauza iPhone

Apple. Operatorii de telefonie mobila au amenintat compania Apple din cauza modului in care le permite sa vanda telefoanele iPhone, iata ce au avut de spus.

apple amenintari iphone

Apple. Compania Americana nu prea pare sa aiba parte de vreun moment de liniste, ea fiind amenintata de catre operatorii de telefonie mobila din cauza modului in care ii obliga sa cumpere telefoanele iPhone. Mai exact, operatorii de telefonie mobila din Coreea de Sud se plang din cauza faptului ca Apple ii obliga sa cumpere telefoanele iPhone care sunt expuse pentru folosire in magazinele din intreaga tara, lucru care probabil se intampla la nivel global.

Apple. Un grup de operatori de telefonie mobila din Coreea de Sud este in centrul acestui scandal, compania americana fiind amenintata inclusiv ca va fi data in judecata din cauza acestei practici privind telefoanele iPhone. Operatorii spun ca producatorii de telefoane ofera unitati gratuite pentru prezentare in magazine, insa Apple obliga achizitionarea la pret intreg a telefoanelor iPhone care sunt expuse pentru clienti, ceva ce nici mie nu mi se pare prea normal.

Apple. AMENINTARI de la Operatori din cauza iPhone

Apple. Operatorii se plang din cauza faptului ca telefoanele iPhone s-au scumpit in ultimii ani, ceea ce le creste costurile, ei facand oricum putini bani din vanzarea acestor telefoane, ceea ce stim deja de mult. Partea si mai comica este ca Apple impune conditii pentru prezentarea telefoanelor iPhone cumparate de catre operatori, acestia trebuind sa faca pe cheltuiala lor stand-urile de prezentare, si sa le amplaseze in pozitii alese special de Apple, impreuna cu materialele de promovare.

A group of Korean smartphone retailers on Nov. 21 protested against US tech giant Apple’s practice of forcing them to purchase in-store tester iPhones. Normally, most manufacturers provide all smartphones needed for display, which are collected later. Apple, on the other hand, forces retailers to purchase all the phones used for demonstration purposes, giving more burden to retailers than other manufacturers. Retailers not only bear the price of building shelves to display the devices for demonstration, but Apple also strictly controls the location of such shelves, as well as where posters are hung.

Apple. Anul trecut autoritatile din Coreea de Sud au gasit compania vinovata de obligarea operatorilor de telefonie sa cumpere cantitati minime de telefoane iPhone, dar si de obligativitatea de a imparti costurile de reparatie pentur telefoane. Acum, e foarte posibil ca operatorii sa aiba castig de cauza in instanta impotriva Apple, dar important de inteles de aici este faptul ca daca ar fi facut suficienti bani din vanzarea iPhone, nu s-ar fi plans, insa nu prea fac.