RCS & RDS. FARA SRI PIERDE in un PROCES IMPORTANT

RCS & RDS. Fara a avea ajutorul SRI, compania a pierdut intr-un proces foarte important, iata ce a decis instanta, si ce efecte sunt pentru clienti.

RCS & RDS sri

RCS & RDS. Fara a avea ajutorul SRI, compania a pierdut in instanta o cerere de anulare a unei decizii a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), venita la pachet cu o amenda. RCS & RDS a fost vizata de o investigatie pornita din oficiu de catre ANSPDCP, aceasta descoperind ca operatoul a colectat date cu caracter personal de la clienti, fara a le cere acordul expres, RCS & RDS fiind obligata sa stearga respectivele date.

RCS & RDS. Printre datele cu caracter personal colectate de catre companie se numara codul numeric personal, CNP, iar in prima instanta ea are cererea respinsa, dar procesul nu se incheie aici. Fara ajutorul celor de la SRI, asa cum s-a intamplat in cazul Vodafone, cei de la RCS & RDS n-au putut convinge instanta ca respectivele date sunt utile la ceva, dar probabil vor cere ajutorul serviciului de informatii.

RCS & RDS. Fara SRI pierde intr-un proces important

RCS & RDS. Cei de la Vodafone au reusit sa scape de o decizie similara, dar si de o amenda, cu ajutorul SRI, care a spus ca acele date cu caracter personal, ale clientilor, nu pot fi sterse din motiv care tin de siguranta nationala. In caul RCS & RDS nu exista vreo interventie a celor de la SRI, insa probabil se va face referire la acel caz pentru ca instanta sa le dea castig de cauza celor de la Digi, care la cerere trebuie sa furnizeze aceste informatii catre SRI, politie, pachete, sau instantele de judecata.

RCS & RDS. Regulamentul GDPR interzice colectarea de date cu caracter personal fara consimtamantul oamenilor, insa in cazul operatorilor telecom, aceste date pot fi uneori folosite pentru a identifica oameni in anchete penale, sau atele ce tin de siguranta nationala. In aceasta idee, e putin probabil ca RCS & RDS sa aiba decizia ANSPDCP mentinuta impotriva sa, chiar daca SRI nu va interveni pentru a convinge instanta ca nu trebuie mentina acea decizie.

Articolul precedentSamsung. Plateste COMPENSATII pentru Angajatii IMBONLAVITI
Articolul următorApple vrea sa Rezolve o Problema Suparatoare a iPhone
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.