Samsung. Plateste COMPENSATII pentru Angajatii IMBONLAVITI

Samsung. Compania coreeana este de acord sa plateasca substantiale compensatii pentru angajatii imbolnaviti in fabricile sale.

samsung compensatii

Samsung. La mai bine de 10 ani din momentul in care angajatii companei coreene au inceput sa se planga din cauza faptului ca se imbolnavesc in fabricile coreenilor, iata ca vin intr-un final si primele compensatii. Se estimeaza ca peste 200 de angajati ai companiei Samsung s-au imbolnavit lucrand in fabricile care produc ecrane LCD si chip-uri pentru diverse dispozitive electronice, insa pana acum Samsung n-a recunoscut vreodata problemele.

Samsung. In urma unor indelungi negocieri avute cu o organizate numita SHARPS, coreenii au fost de acord sa plateasca pentru angajati compensatii de pana la 130.000 de dolari pentru fiecare boala de care sufera. Organizatia a fost infiintata de catre parintele unui angajat Samsung care a decedat din cauza leucemiei de care s-a imbolnavit lucrand intr-una dintre fabricile Samsung, iar acum si restul celor afectati, sau familiile lor, vor primi compensatiile ce trebuiau sa vina fara scandal.

Samsung. Cate 130.000 de euro pentru fiecare boala

Samsung. Din cei 200 de angajati care s-au imbolnavit lucrand in fabricile celor din Coreea de Sud, 70 ar fi murit pana in prezent, iar familiile lor vor primi aceste compensatii, desi ele vin mult mai tarziu decat ar trebui. Chiar si in aceste conditii, macar Samsung a fost intr-un final de acord sa faca acest lucru, desi unii dintre suferinzi au actionat in judecata compania, fara succes, deci masura in sine este una uimitoare din toate punctele de vedere.

Samsung Electronics Co. made a formal apology Friday to all victims of work-related diseases who were employed at the company’s chip and display production lines, settling the long-standing dispute that lasted for more than a decade. Earlier this month, the mediation committee announced the settlement that included compensation of up to 150 million won (US$132,000) per illness. The compensation plan also covers congenital diseases suffered by children of the victims.

Samsung. Desi compania are incasari de sute de miliarde de dolari anual, si profit de zeci de miliarde de dolari, termenul pentru plata compensatiilor este 31 octombrie 2028, iar pana atunci multi dintre cei afectati vor cei mai probabil deja morti. Din pacate, Samsung nu a reusit sa rezolve problemele din cauza carora s-au imbolnavit angajatii sai inainte ca ele sa afecteze si alte persoane, iar asa acum este adusa in fata unei situatii care arata ca nu i-a pasat de viata oamenilor care ii faceau produsele.