Huawei. MASURI RADICALE dupa AVERTIZARILE SUA

Huawei. Masuri radicale sunt luate in urma avertizarilor facute de catre SUA cu privire la produsele companiei chinezesti, iata ce s-a decis recent.

huawei avertizari

Huawei. Compania chinezeasca are parte si de prima masura radicala in urma avertizarilor facute de catre SUA privind amenintarea pe care o reprezinta produsele sale pentru siguranta nationala a unei tari. Mai exact, cei din Noua Zeelanda au decis sa interzica folosirea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei pentru crearea retelelor de telefonie mobila din tara, actiunea fiind vazuta de catre multi ca una mult prea radicala, insa cand SUA cere ceva, se cam face.

Huawei. Interdictia impusa de catre Noua Zeelanda impotriva chinezilor este totusi doar un prim pas in batalia pe care compania o duce impotriva celor din SUA, deoarece si alte tari vor lua decizii similare cu siguranta. Chiar daca Huawei se lauda ca a vandut peste 10.000 de echipamente de telecomunicatii 5G in afara Chinei in ultimele luni, e improbabil ca in fata cererilor guvernului american sa poata avea vreun castig de cauza in tarile aliate NATO, si nu numai.

Huawei. MASURI RADICALE dupa AVERTIZARILE SUA

Huawei. Compania le-a cerut autoritatilor din Noua Zeelanda sa ii spuna ce anume nu este in regula cu produsele sale, si de ce au fost interzise, iar lumea intreaga se intreaba de ce se tot impune interzicerea lor. SUA nu a oferit vreo dovada clara a problemelor pe care le au produsele celor de la Huawei, spunand doar ca guvernul chinez spioneaza oamenii prin intermediul lor, si e nevoie de informatii mai clare, altfel toata lumea va considera ca scandalul nu are legatura efectiv cu compania, ci cu tarile implicate.

Huawei is seeking an urgent meeting with the relevant ministers and officials to understand the government’s position and get clarification of the process from here. Huawei would welcome the opportunity to actively address any concerns and work together to find a way forward. Huawei..has always worked in good faith with the government and other industry players.

Huawei. Important de retinut in tot acest scandal este ca si Romania e implicata, ca tara partenera a SUA, care are si baze militare active, americanii promitand inclusiv o crestere a ajutorului anual pentru cei care renunta la produsele chinezilor. In Romania Huawei liciteaza inclusiv pentru modernizarea serviciului de urgenta 112, iar aici cred ca va fi oferit un refuz, pentru ca imi vine greu sa imi imaginez ca autoritatile vor permite folosirea echipamentelor chinezesti, in tot acest context.

13 COMENTARII

  1. Da. Apple e constient ca nu mai are ce sa inventeze ca sa justifice iar si iar preturile demente in 2019, 2020. Lumea incepe sa cumpere chinezarii superperformante si frumoase la jumatate de pret. Apple nu scade pretul, ca atunci snobii nu vor mai cumpara un iPhone ieftin. Iphone se cumpara in primul rand ca e scump si e un status symbol recunoscut mondial. Iphone ieftin nu ar mai fi interesant nici pentru bogati , nici pentru saracii care vor sa para pe strada altceva decat sunt. Sunt blocati in propria lor strategie de marketing. Sunt in sah-mat cu ei insusi. Concurenta loiala s-a terminat, fairplay-ul s-a terminat, acum s-a trecut la fault-uri grosolane si dat la gioale. Apple chiar nu realizeaza ca pana la urma China e un stat comunist ?? Pot oricand sa opreasca intr-o ora, definitiv, productia si vanzarea de produse Apple pe teritoriul Chinei, fara sa dea nicio explicatie. Sincer Apple trebuie sa se apuce de masini electrice si smartv-uri. S-ar vinde excelent. Trebuie sa gaseasca si alte segmente de piata, joaca de-a smarphone-urile scumpe care nu fac nimic si tot e blocat se apropie de final.

  2. Adevarul ca Roammanik, o tara cu 100 de ani in urma Chinei ar accepta asa ceva. Se stie, prosstull daca nu i fudul nu i prosttt destul iar asta se vede de la o posta incepand cu cei mai mari burtosi din parlament. Sunt niste inpoiati mintal si asta e motivul pt care suntem in lumea a 3 a.

  3. Dar daca ar interzice și ar retrage toate afacerile SUA cu aliații ei pentru tot ce vine și se face din și in China, ce ar face acei 1,3 md de chinezoi ?

  4. Le da huawei 2 lei si le baga si cip in ei la astia de la 112..da greu de crezut ca in romania o tara asa de civilazata si cu un sistem bine pus la punct este posibil

  5. Daca as fi Bill Gates sau orice alt multimiliardar plictisit, as da 1000 de parai fiecarui om care intentioneaza sa isi ia un iPhone nou, ca sa renunte la idee si sa nu mai cumpere nimic de la Apple timp de doi ani si sa-si ia orice alt telefon. Sa vad cum dau faliment jegosii astia. Oricum China ar trebui sa interzica vanzarea si fabricarea de produse Apple pe teritoriul ei, ca raspuns la scandalul asta. Sa vedem ce face Apple cand pierde o piata de 1,3 miliarde de oameni.

  6. De ce nu a avut nimeni nimic cu samsung?
    Un sâmbure de adevăr trebuie sa fie in spatele scandalului.
    Dar este plin de deștepți pe iDevice!

  7. Da. Apple e constient ca nu mai are ce sa inventeze ca sa justifice iar si iar preturile demente in 2019, 2020. Lumea incepe sa cumpere chinezarii superperformante si frumoase la jumatate de pret. Apple nu scade pretul, ca atunci snobii nu vor mai cumpara un iPhone ieftin. Iphone se cumpara in primul rand ca e scump si e un status symbol recunoscut mondial. Iphone ieftin nu ar mai fi interesant nici pentru bogati , nici pentru saracii care vor sa para pe strada altceva decat sunt. Sunt blocati in propria lor strategie de marketing. Sunt in sah-mat cu ei insusi. Concurenta loiala s-a terminat, fairplay-ul s-a terminat, acum s-a trecut la fault-uri grosolane si dat la gioale. Apple chiar nu realizeaza ca pana la urma China e un stat comunist ?? Pot oricand sa opreasca intr-o ora, definitiv, productia si vanzarea de produse Apple pe teritoriul Chinei, fara sa dea nicio explicatie. Sincer Apple trebuie sa se apuce de masini electrice si smartv-uri. S-ar vinde excelent. Trebuie sa gaseasca si alte segmente de piata, joaca de-a smarphone-urile scumpe care nu fac nimic si tot e blocat se apropie de final.

  8. Interesele economico-politico-militare sunt mult mai complicate decat a da 1000 de para sau a interzice un rahat de smartpone undeva.

  9. Interesantă asta cu cererea chinezilor, sa li se spună ce e in neregula cu produsele lor…
    Cu alte cuvinte, sa ne spune-ți cum v-ati prins, ce/cât stiti, sau cine v-a spus…

  10. Statele care le-ai mentionat vb engleza. Sua , Noua Zeelanda, in general America tine cu Apple. Ca sa le scada profitul chinezilor, normal ca o sa interzica produsele lor. Apple este o companie mare, si Huawei a intrrcut-o in vanzari. O sa se impuna fara explicatii legi impotriva huawei pana cand ei vor da faliment.