Huawei. MASURI RADICALE dupa AVERTIZARILE SUA

Huawei. Masuri radicale sunt luate in urma avertizarilor facute de catre SUA cu privire la produsele companiei chinezesti, iata ce s-a decis recent.

13

huawei avertizari

Huawei. Compania chinezeasca are parte si de prima masura radicala in urma avertizarilor facute de catre SUA privind amenintarea pe care o reprezinta produsele sale pentru siguranta nationala a unei tari. Mai exact, cei din Noua Zeelanda au decis sa interzica folosirea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei pentru crearea retelelor de telefonie mobila din tara, actiunea fiind vazuta de catre multi ca una mult prea radicala, insa cand SUA cere ceva, se cam face.

Huawei. Interdictia impusa de catre Noua Zeelanda impotriva chinezilor este totusi doar un prim pas in batalia pe care compania o duce impotriva celor din SUA, deoarece si alte tari vor lua decizii similare cu siguranta. Chiar daca Huawei se lauda ca a vandut peste 10.000 de echipamente de telecomunicatii 5G in afara Chinei in ultimele luni, e improbabil ca in fata cererilor guvernului american sa poata avea vreun castig de cauza in tarile aliate NATO, si nu numai.

Huawei. MASURI RADICALE dupa AVERTIZARILE SUA

Huawei. Compania le-a cerut autoritatilor din Noua Zeelanda sa ii spuna ce anume nu este in regula cu produsele sale, si de ce au fost interzise, iar lumea intreaga se intreaba de ce se tot impune interzicerea lor. SUA nu a oferit vreo dovada clara a problemelor pe care le au produsele celor de la Huawei, spunand doar ca guvernul chinez spioneaza oamenii prin intermediul lor, si e nevoie de informatii mai clare, altfel toata lumea va considera ca scandalul nu are legatura efectiv cu compania, ci cu tarile implicate.

Huawei is seeking an urgent meeting with the relevant ministers and officials to understand the government’s position and get clarification of the process from here. Huawei would welcome the opportunity to actively address any concerns and work together to find a way forward. Huawei..has always worked in good faith with the government and other industry players.

Huawei. Important de retinut in tot acest scandal este ca si Romania e implicata, ca tara partenera a SUA, care are si baze militare active, americanii promitand inclusiv o crestere a ajutorului anual pentru cei care renunta la produsele chinezilor. In Romania Huawei liciteaza inclusiv pentru modernizarea serviciului de urgenta 112, iar aici cred ca va fi oferit un refuz, pentru ca imi vine greu sa imi imaginez ca autoritatile vor permite folosirea echipamentelor chinezesti, in tot acest context.