iPhone. Iata cat de SCUMP ar fi cu Productia in SUA

iPhone. Pretul telefoanelor Apple ar urma sa creasca foarte mult daca dispozitivele ar fi produse in SUA, iata cat de mare ar fi diferenta fata de cele de acum.

iphone scump sua

iPhone. Recent presedintele Donald Trump a afirmat ca intentioneaza sa introduca intr-un final sanctiuni impotriva Chinei, care vor duce la o crestere a preturilor pentru anumite produse fabricate acolo si importate in SUA. Trump a afirmat ca o crestere de 10% urmeaza sa fie aplicata produselor iPhone, MacBook, si a altora vandute de catre compania Apple, el spunand ca americanii vor putea absorbi aceasta crestere fara vreo problema dupa aplicarea sanctiunilor.

iPhone. Desi cresterea pretului in urma impunerii sanctiunilor este ceva ce va afecta vanzarile Apple, diferenta dintre pretul de acum si cel nou este totusi mult mai mica decat cea pe care ar trebui sa o aplice Apple daca si-ar produce telefoanele in SUA. Conform unui analist, pretul iPhone ar trebui sa creasca, in medie, cu aproximativ 20% – 35% daca telefoanele ar fi produse in SUA, decu de pana la 3 ori mai mult decat cresterea adusa de impunerea sanctiunilor impotriva Chinei.

iPhone. Iata cat de SCUMP ar fi cu Productia in SUA

iPhone. Desi telefoanele celor de la Apple sunt asamblate in China, de catre o companie din Taiwan, majoritatea componentelor vin din cu totul alte surse, putine fiind cumparate efectiv din China. Apple a spus ca ar vrea sa isi produca telefoanele iPhone in SUA, dar ca ii este imposibil sa faca asta din cauza faptulu ca ar avea mari probleme cu logistica transportarii tuturor componentelor in tara, asta separat de cresterea foarte mare de preturi pentru produsele sale.

If they [Apple] did make the smartphones in the US, it would add somewhere between 20% to 35% more to the final consumer prices of the phones sold to the public. If push comes to shove, 25% on a $1,000 phone is not a joking matter, regardless if Apple absorbs some of that or if it’s largely passed onto the consumer. It would further threaten global supply chains, leading to higher prices for the electronic devices people rely on every day and even the loss of American jobs.

iPhone. Tim Cook a refuzat cu desavarsire sa sustina planul lui Donald Trump care ar aduce sanctiuni impotriva unor produse importate din China, si deocamdata nici nu se stie daca el va mai fi aplicat, sau nu. Chiar daca ar fi aplicat, in mod teoretic, preturile telefoanelor iPhone n-ar trebui sa creasca in Europa, sau alte regiuni, insa lacomia celor de la Apple ne poate aduce foarte multe surprize neplacute, asa ca orice se poate intampla.