RCS & RDS. DIGI 4K a fost DEJA DEPASIT de Acest Canal TV

RCS & RDS. Lansarea DIGI 4K a venit ca o premiera pentru Romania, insa postul de televiziune este deja intrecut de catre o alta lansare cu adevarat uimitoare.

RCS & RDS 4k

RCS & RDS. Cu doar doua saptamani in urma, grupul telecom a anuntat o premiera pe piata din Romania, prin lansarea postului TV Digi 4K, primul post de televiziune din tara care poate transmite imagini in format 4K. Pentru Romania, lansarea acestui post TV de catre RCS & RDS este o adevarata premiera, pe care nicio alta telviziune nu a pregatit-o pentru clienti, si pentru asta grupul merita laudat pe deplin, pentru ca nu se stie cand vom vedea ceva similar de la alte companii.

RCS & RDS. Desi Digi 4K vine ca o premiera in Romania, iata ca in Japonia exista deja primul post TV 8K din lume, ceva ce putini credeau ca ar fi posibil atat de devreme, si cu atat de putine televizoare compatibile disponibile. In ciuda acestui lucru, japonezii au incredere ca televiziunea 8K trebuie sa porneasca de acum, asa ca postul de televiziune transmite deja timp de 12 ore in fiecare zi, si poate ca peste cativa ani RCS & RDS va face o premiera similara.

RCS & RDS. DIGI 4K a fost DEJA DEPASIT de Acest Canal TV

RCS & RDS. Spre deosebire de Digi 4K, postul de telviziune din Japonia transmite doar in jumatate din timpul de emisiune, iar asta din cauza faptului ca nu exista prea mult continut 8K disponibil pentru redare. In contrast, RCS & RDS are suficient continut 4K pentru a reda zilnic 24/24 o gama variata de continut, inclusiv transmisiuni in direct pentru diverse evenimente sportive, asa ca toti cei care au televizoare compatibile se vor putea bucura de aceasta premiera.

8K is at the moment based around watching at the time of broadcast. We plan to increase the number of chances to watch through rebroadcasts. Content has always been crucial for a new TV technology to take off. The launch of the world’s first 8K TV channel is great news, even if it is only in Japan. But realistically, mass market adoption is still a long, long way off.

RCS & RDS. In Romania postul Digi 4K este oferit gratuit doar in perioada de testare, dupa care se va impune o taxa pentru vizionarea imaginilor transmise in Romania, in Japonia transmisiunile vor fi gratuite. Avand in vedere ca televizoarele 8K costa aproape 3000 de euro, e de inteles de ce se intampla asta, RCS & RDS profitand de preturile tot mai mici ale televizoarelor 4K pentru a lansa in Romania un post TV care va fi cu siguranta foarte cautat.