RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, CONFIGURAREA RO-ALERT pe iPhone

RCS & RDS. RO-ALERT a fost lansat si pentru iPhone, iata ce configurare trebuie facuta pentru Digi Mobil, Orange, Telekom, sau Vodafone in Romania.

RCS & RDS ro-alert

RCS & RDS. Dupa cum prea bine stiti deja, RO-ALERT are suport pentru iPhone incepand de noaptea trecuta, dupa ce iOS 12.1.1 a fost lansat si aduce compatibilitate cu telefoanele celor de la Apple in Romania. RCS & RDS, Orange, Telekom si Vodafone vor putea trimite mesaje de tip Cell Broadcast pentru clientii din Romania, inclusiv cei care au telefoane iPhone, iar acum probabil ca intrebati ce configurare trebuie facuta pentru a primi avertizarile de urgenta.

RCS & RDS. Ei bine, pentru a primi mesajele de avertizare in retelele tuturor celor 4 operatori de telefonie mobila nu trebuie sa faceti vreo configurare speciala pe telefoanele iPhone, asa cum se intampla pe cele Android. Dupa ce instalati iOS 12.1.1 pe iPhone, mesajele de tip Cell Broadcast, trimise de catre RO-ALERT pentru romani, vor fi primite in telefoane indiferent daca functioneaza in reteaua RCS & RDS, Orange, Vodafone, sau Telekom, totul automat.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, CONFIGURAREA RO-ALERT pe iPhone

RCS & RDS. Toate avertizarile sunt trimise automat pe telefoanele iPhone multumita modului in care este gandit intregul sistem pentru alerte guvernamentale in cadrul sistemului de operare iOS al celor de la Apple. Toate configurarile necesare pentru ca RO-ALERT sa trimita pe iPhone mesaje de avertizare in caz de urgenta au fost introduse deja in sistemul de operare pentru RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone, astfel ca utilizatorii nu trebuie sa mai faca vreo alta modificare in dispozitive.

RCS & RDS. Toti cei 4 operatori fac parte din programul RO-ALERT, deci dupa ce instalati iOS 12.1.1, veti primi avertizarile in mod automat, dar deocamdata sistemul nu a fost testat in Romania si pe aceste modele de telefoane. E posibil ca IGSU sa testeze RO-ALERT pe iPhone inclusiv in RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom in urmatoarele saptamani, sau anul viitor, asa ca daca primiti mesaje de avertizare, uitati-va cu atentie la ceea ce scrie in ele, pentru ca ar putea fi doar teste.

2 COMENTARII

  1. Nu e bun, mai ales pentru cei care asteapta sa fie atentionati de cutremur. Pentru fb nu iti trebuie mandatoriu conexiune de date? Incompetenti. ?