watchOS 5.1.2 aduce o Functie MAJORA pe Apple Watch

watchOS 5.1.2

watchOS 5.1.2 a fost lansat astazi de catre compania Apple, iar impreuna cu actualizarea este ofrita si o noua functie majora pentru Apple Watch 4, promisa inca din septembrie. Mai exact, functia care permite efectuarea de electrocardiograme cu ceasul inteligent este de acum disponibila impreuna cu watchOS 5.1.2, compania Apple ajungand la concluzia ca e pregatita pentru distributie globala.

watchOS 5.1.2 aduce aceasta functionalitate printr-o aplicatie dedicata care este deocamdata disponibila doar in SUA, insa teoretic ar trebui sa o puteti activa si in Romania. Schimband tara in care folositi Apple Watch 4, din Romania in SUA, ar trebui sa va apara aplicatia celor de la Apple pentru efectuarea de electrocardiograme, cel putin teoretic.

watchOS 5.1.2 aduce deasemenea pe vechile modele ale Apple Watch alerte pentru ritm cardiac neregulat, ceva ce a fost testat serios pana acum, si ar trebui sa fie destul de exact. In cazul in care aplicatia care permite efectuarea de electrocardiograme pe Apple Watch 4 nu va putea fi activata in Romania, atunci o puteti astepta mult si bine, pentru ca nu va fi oferita prea curand.

Rhythm classification from a gold standard 12-lead ECG by a cardiologist was compared to the rhythm classification of a simultaneously collected ECG from the ECG app. The study found the ECG app on Apple Watch demonstrated 98.3 percent sensitivity in classifying AFib and 99.6 percent specificity in classifying sinus rhythm in classifiable recordings. In the study, 87.8 percent of recordings could be classified by the ECG app.

52 COMENTARII

  1. Salut, trebuie sa schimbati regiunea in us din setting din aplocatia watch de pe iphone.
    Dupa ce se schomba regiunea pe ceas, trebuie sa intrati in aplicatia Health din iphone si o sa va apara sa instalatia aplicatia ekg pe ceas.
    Merge super bine, am facut 3 ekg-uri.
    Si vestea buna este ca daca schimbi regiunea inapoi regiunea in Romania aplocatia ekg ramane functionala:)
    Spor!

  2. Daca ai profil de developer sau de beta public nu merge. Sterge profilurile sibobsa mearga, asa sper. Eu am sters profilurile si desi aveam 5.1.2 si ios 12.1.1 vad ca mi-a impuns update-urile

  3. Pai apare ecran negru si scrie changing regional settings, trebuie sa ai bluetooth on pe iphone si sa nu fi in airplane mode pe ceas.

  4. Doar că nu funcționează. Pasul 3, “intri in aplicatia health, acolo iti va aparea o fereastra care te intreaba daca vrei sa instalezi aplicatia ecg pe apple watch urmezi pasii de acolo” nu se întâmplă. Nu e nici un prompt ca să instalezi aplicația pe ceas.

  5. Am schimbat regiunea si la ceas si la telefon si se pare ca nu apare nimic. Imi apare apple pay si news dar cea pentru ekg nu. Poate nu stiu eu unde sa ma uit. In caz ca reusiti asteptam metode.:)

  6. 1. Update la watchos 5.1.2
    2. Pe iphone intrii in aplicatia watch—>general—>language&region—>la region in loc de romania alegi us. Pe apple watch ar trebui sa isi schimbe regiunea.
    3. Pe iphone intrii in aplicatia health, acolo iti va aparea o fereastra care te intreaba daca vrei sa instalezi aplicatia ecg pe apple watch urmezi pasii de acolo.
    4. Apesi coroana pe apple watch si in dreapta jos ar trebui sa ai icoana ecg, o icoana alba cu un sinus rosu.
    5. Dupa ce faci un ecg automat datele sunt transmise in aplicatia health pe iphone.
    6. Urmezi pasul 2 si schimbi regiunea din us in romania

  7. E posibil ca funcția ECG să fie disponibilă în funcție de validarea mai multor factori, geolocație, Apple ID, poate și proveniența țării de unde a fost cumpărat ceasul/telefonul… Alftfel nu îmi explic cum de pentru unii funcționează, iar pentru alții nu.

  8. Oameni buni, pana acum ati mai folosit aplicatia health, aceti un profil medical facut in ea? Pt ca altfel nu o sa va apara asta….

  9. Cei de la 9to5mac zic așa: lUPDATE 12/6: With the release of watchOS 5.1.2 and iOS 12.1.1, Apple included a new verification that makes this workaround ineffective. ECG will only be available for models of Apple Watch purchased in the US.”

    Deci se poate activa Numai pe modelele de Apple Watch cumpărate din S.U.A. Bummer.

  10. That’s it! Now, wait for a few seconds to let the device bring the change into effect. The ECG feature should now be available on your Apple Watch.

  11. Intradevar eu apple watch-ul si telefonul xs max le-am cumparat din state.

    1. Update la watchos 5.1.2
    2. Pe iphone intrii in aplicatia
    watch—>general—>language®ion—>la region in loc de romania alegi
    us. Pe apple watch ar trebui sa isi schimbe regiunea.
    3. Pe iphone
    intrii in aplicatia health, acolo iti va aparea o fereastra care te
    intreaba daca vrei sa instalezi aplicatia ecg pe apple watch urmezi
    pasii de acolo.
    4. Apesi coroana pe apple watch si in dreapta jos ar trebui sa ai icoana ecg, o icoana alba cu un sinus rosu.
    5. Dupa ce faci un ecg automat datele sunt transmise in aplicatia health pe iphone.
    6. Urmezi pasul 2 si schimbi regiunea din us in romania

    Intradevar eu apple watch-ul si telefonul xs max le-am cumparat din state.

  12. Ar fi foarte interesant de ştiut modul în care au făcut acest lucru, dacă au făcut această limitare, dar m-ar mira foarte tare, având în vedere că au anunţat certificarea ulterioară pentru CE şi alte ţări!

  13. Varză ultima actualizare , m-am pus la somn cu 80% procentul la baterie și când m-am trezit numai aveam baterie deloc. ( am watch 4).

  14. Eu am avut comandă pentru Apple watch de pe 24 Septembrie, achitată la Emag, însă nu a venit. Am făcut pe 20 noiembrie comandă la Noumax și pe 3 decembrie l-am ridicat de la ei.

  15. Da, sunt limitate dupa serie.Cele de state functionează oriunde!
    Cam interesant! mai ales că stocurile pentru restul lumii sunt foarte scăzute!

  16. Oricum cine are norocul să poată folosi acest lucru rămâne impresionat!
    E o premieră într-adevăr în tehnologie, mai ales că este în sănătate!