Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Vestea URIASA in Romania

Digi Mobil, Orange, Telekom, si Vodafone sunt in centrul unui anunt foarte important pentru Romania, iata de ce se vor bucura clientii foarte curand.

Digi Mobil 5g

Digi Mobil. Orange, Telekom si Vodafone sunt in centrul unui anunt foarte important pentru Romania, acesta fiind facut in cursul zilelor trecute, si are un impact substantial pentru toti centatenii. Cei de la ANCOM au anuntat ca in 2019 vor organiza licitiatia pentru vanzarea frecventelor pentru viitoarele retele de telefonie 5G, iar Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone vor scoate sute de milioane de dolari din conturi pentru a le cumpara de la autoritati.

Digi Mobil. ANCOM nu a anuntat foarte clar cand urmeaza sa organizeze aceste licitatii, insa avand in vedere ca guvernul se bazeaza pe bani pentru nu depasi tinta de deficit bugetar, e foarte posibil ca licitatia sa nu aiba loc prea tarziu. Operatorii de telefonie mobila vor licita pentru benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz, conform celor de la ANCOM, iar atat Digi Mobil, cat si ceilalti vor plati sute de milioane de euro pe licente.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Vestea URIASA in Romania

Digi Mobil. Planul anuntat de catre cei de la ANCOM face parte din cel pentru introducerea coordonata a serviciilor 5G in Uniunea Europeana, asa ca pana in 2020 trebuie sa fie organizate licitatiile in cam toate tarile uniunii. Desi licitatiile pentru frecventele 5G vor fi facute in 2019, Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom nu vor astepta foarte mult pentru lansarea retelelor, acestea urmand a fi disponibile chiar din 2020 in ROmania, desi in doar cateva orase din Romania.

În 2019, ANCOM va organiza procedura de selecție pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz pentru furnizarea de rețele publice și servicii de comunicații electronice de bandă largă.

Digi Mobil. Lansarea in reteaua celor de la RCS & RDS se va face doar in cateva orase, incepand cu capitala, acelasi lucru fiind valabil si pentru Orange, Vodafone, sau Telekom, investitiile urmand a varia pentru fiecare in parte. Dintre toti, cei de la Digi Mobil vor investi, probabil, cei mai putini bani in viitoarea retea 5G, iar asta pentru ca nu au in spate grupuri la fel de puternice precum Orange, Vodafone, si Telekom, insa vor pregati cu siguranta ceva mai bun decat reteaua 4G.