RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMELE din Romania

RCS & RDS. Orange, Vodafone si Telekom sunt in centrul unei dezvaluiri foarte interesante pentru Romania, iata ce a avut de spus ANCOM in legatura cu operatorii.

RCS & RDS telefonie

RCS & RDS. Orange, Telekom si Vodafone au avut dezvaluite cateva informatii care vizeaza clientii tuturor celor 4 operatori de telefonie mobila, ANCOM anuntand cum a evoluat piata telecom in Romania in S1 2018. V-am vorbit deja despre cati bani au facut impreuna RCS & RDS, Telekom, Orange, si Vodafone, despre cum au evoluat serviciile de internet mobil, sau mobil, dar si de telefonie mobila, asa ca acum vorbim despre ultimele pe care le mai ofera.

RCS & RDS. Astazi vorbim despre informatiile oferite de catre ANCOM privind evolutia serviciilor de telefonie fixa, si televiziune, in cazul ambelor existand cresteri si descresteri, ceva ce este de asteptat, totusi. In cazul telefoniei fixe, RCS & RDS, Orange, Telekom si Vodafone au inregistrat o scadere cu 3% a numarului de linii de acces, pana la 3.8 milioane, iar pentru numarul de abonati scaderea e de 4%, pana la 3.2 milioane, ceea ce e destul de normal.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMELE din Romania

RCS & RDS. In ceea ce priveste media lunara a traficului de voce, aceasta a scazut la 9 minute, de la 10 minute in S1 2018, iar durata medie a unui apel, la toti cei 4 operatori, a fost de 2 minute si 53 de secunde. Liderul pe piata de telefonie fixa avea 44% dintre abonati, urmatorul 35%, al treilea 15%, iar ultimul 5%, insa din pacate nu ni se spune ce pozitie ocupa in top fiecare dintre operatorii telecom RCS & RDS, Orange, Vodafone, sau Telekom.

RCS & RDS. Pentru abonatii serviciilor de televiziune vorbim despre 7.45 milioane de clienti in S1 2018 pentru toti cei 4 operatori telecom, 5.04 milioane(+1%) fiind conectati prin cablu, 2.28 milioane prin satelit(-2), si 130.000 prin IPTV(+8%). Doar pentru televiziunea prin satelit s-a inregistrat o scadere de 2% a numarului de clienti la RCS & RDS, Orange, Vodafone, si Telekom, liderul de piata avand o cota de 48%, probabil primul, urmatorul competitor de 20%, probabil UPC-ul Vodafone, al treilea avand 18%, probabil Telekom, iar restul furnizorilor un total de 14%.

Articolul precedentHuawei. AVERTIZARE NOUA venita iar din Europa
Articolul următoreMAG. 2400 LEI REDUCERE la Telefoane Huawei de Craciun
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.