Huawei. AVERTIZARE NOUA venita iar din Europa

Huawei. O noua avertizare este facuta din Europa cu privire la produsele companiei chinezesti, iata ce tara sustine afirmatiile facute de catre americani.

huawei cehia

Huawei. La foarte putin timp dupa ce Germania a afirmat ca nu a gasit vreo dovada care sa confirme acuzatiile de spionaj care vizeaza compania chinezeasca, o alta tara europeana lanseaza o avertizare cu privire la ea. Mai exact, agentia care se ocupa cu securitatea cibernetica a institutiilor statului a afirmat ca folosirea echipamentelor Huawei, sau ZTE, pentru retele de telefonie mobila poate reprezenta un risc pentru siguranta nationala a tarii.

Huawei. Autoritatile cehe aduc in discutie faptul ca in China legea obliga companiile locale sa le furnizeze agentiilor de informatii orice fel de acces cer la datele din serverele lor, asa ca pot vedea tot ce se intampla in infrastructura internationala. Agentia din Cehia a notificat operatorii de telefonie mobila, si celelalte companii care folosesc echipamente Huawei, in legatura cu pericolul pe care il reprezinta folosirea produselor chinezilor, asa ca e de asteptat ca ele sa dispara, sau sa nu mai fie folosite in viitor.

Huawei. AVERTIZARE NOUA venita iar din Europa

Huawei. Pe de alta parte, chinezii neaga existenta unei legi care sa-i oblige sa introduca “portite de acces” in software-ul lor, inas dupa cum s-au exprimat autoritatile cehe, nu despre asta e vorba. Inclusiv americanii au spus ca orice companie chinezeasca poate fi obligata de catre stat sa-i furnizeze acces la sistemele sale in mod direct, aparent fara vreun ordin judecatoresc, iar de aici vin o parte dintre problemele de securitate de care tot este acuzata compania Huawei.

China’s laws … require private companies residing in China to cooperate with intelligence services, therefore introducing them into the key state systems might present a threat. The Czech government agency added that its warning notice was based on its findings and on those of allies.

Huawei. In ciuda tuturor negarilor facute pana acum, doar Germania a spus ca nu a gasit vreo dovada ca produsele chinezilor ar reprezenta un risc pentru siguranta nationala a tarii, fiind criticata de catre multi experti in securitate. Faptul ca Germania nu sustine SUA in acest razboi impotriva Huawei este un semn foarte serios ca ar putea exista si neadevar in tot acest razboi, insa am o vaga impresie ca germanii isi vor schimba pozitia la inceput de an 2019.

6 COMENTARII

  1. Daca ne spioneaza chinezii e bai mare. Dar daca Australia vrea sa aiba cheile de criptare de la toate serviciile nu mai e problema ??

  2. Cum China nu este membra NATO, atunci e firesc sa ai astfel de pozitionari. La prima vedere nu se vede impactul, iar utilizatorii nu sunt afectati.