RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, SCADERE a Veniturilor in Romania

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone au inregistrat o scadere a veniturilor in Romania in 2018, iata cat de mare este diferenta fata de anul 2017.

0

RCS & RDS venituri

RCS & RDS. Telekom, Orange, si Vodafone au inregistrat o scadere a veniturilor totale inregistrate in Romania in primele sase luni ale anului 2018, ceea ce reprezinta o evolutie interesanta a situatie fata de anul 2017. Conform celor de la ANCOM, veniturile generale inregistrate de catre RCS & RDS, Orange, Vodafone, si Telekom au scazut cu 5% in S1 2018 fata de S1 2017, ajungand la 1.7 miliarde de euro, sau aproape 8 miliarde de lei.

RCS & RDS. Scaderea este de cateva zeci de milioane de euro in primele sase luni din 2018 pentru toti cei 4 mari operatori de telefonie mobila, iar asta poate fi legata de scaderea cu 2% a clientilor serviciilor de telefonie mobila. Conform celor de la ANCOM, veniturile inregistrate de catre RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone din serviciile de internet fix si mobil au crescut cu 3% fata de S1 2017, si reprezinta 31% din totalul veniturilor operatorilor telecom din Romania.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, SCADERE a Veniturilor in Romania

RCS & RDS. Pentru veniturile generate din serviciile de telefonie mobila s-a inregistrat o scadere de 6% pentru incasarile raportate de catre toti cei 4 operatori, insa ele reprezinta 37% din suma veniturilor totale, deci majoritatea. In cazul veniturilor generate de catre telefonia fixa si retransmisia TV, RCS & RDS, Orange, Telekom, si Vodafone au generat un total care insumeaza 11% din veniturile pietei, adica doar o treime din celelalte doua tipuri mentionate anterior.

Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 1,7 miliarde euro, înregistrând o scădere cu 5%. Veniturile generate de furnizarea serviciilor de internet fix și mobil au crescut în această perioadă cu 3% și au ajuns să reprezinte 31% din totalul veniturilor pieței. Cu toate că înregistrează o scădere cu 6%, veniturile generate de furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să aibă cea mai mare pondere în venituri, de 37%. Venitul lunar per locuitor obținut din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice a fost de 66,3 lei.

RCS & RDS. Un calcul facut la nivelul tuturor celor 4 operatori telecom arata ca venitul mediu lunar per locuitor obtinut din furnizarea serviciilor telecom este de 66.3 LEI, adica undeva pe la 14 euro. Din aceasta suma, 24.7 LEI reprezinta venitul pentru serviciile de telefonie mobila, 20.6 LEI pentru internet fix si mobil, iar 7.5 LEI pentru telefonie fixa si televiziune, iar asa stiti cati bani fac RCS & RDS, Orange, Telekom si Vodafone, de la fiecare roman in anul 2018.