Vodafone. AVERTIZARE DURA pentru GUVERNUL Romaniei si Clienti

Vodafone. Operatorul de telefonie mobila a facut o avertizare dura pentru Guvernul Romaniei si clientii din tara noastra, iata ce semnal de alarma a tras.

vodafone guvern

Vodafone. Intr-o miscare rar vazuta in Romania, operatorul de telefonei mobila a criticat dur o serie de schimbari pregatite de catre Guvernul Romaniei pentru reglementarea comunicatiilor electronice in tara noastra. Operatorul de telefonie mobila Vodafone sustine ca aceste modificari afecteaza iremediabil atat dezvoltarea economiei digitale in Romania, cat si clientii, care vor trebui sa suporte o crestere a preturilor serviciilor din cauza noilor taxe introduse de catre guvern.

Vodafone. Operatorul sustine ca taxele pe care Guvernul Romaniei vrea sa le impuna sunt fara precedent pentru industria din tara noastra, iar aici se face mai multa ca sigur referire si la licentele 5G pentru Romania. Vodafone acuza guvernul de faptul ca nu a supus dezbaterii publice aceste modificari de taxe pe care vrea sa le impuna companiilor, si ca ele ar fi contrare inclusiv reglementarilor europene in vigoare in momentul de fata, atacul operatorului fiind unul complet neasteptat.

Vodafone. AVERTIZARE DURA pentru GUVERNUL Romaniei si Clienti

Vodafone. Conform companiei, ANCOM ar inregistra un excedent bugetar de 500 de milioane de LEI in anul 2018, bani care ar fi trebuit sa ajunga la diverse proiecte IT&C, iar existenta lor e o justificare pentru a nu creste taxele, sau preturile licentelor 5G. Vodafone este primul operator de telefonie mobila din Romania care face un asemenea avertisment pentru Guvernul Romaniei, insa e foarte posibil ca Orange si Telekom sa aiba o pozitie similara in curand.

Măsurile propuse prin Ordonanță de Urgență care vizează modificarea cadrului de reglementare a comunicațiilor electronice afectează iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar și interesele utilizatorilor finali. Aceștia din urmă vor fi nevoiți să suporte în prețul serviciilor achiziționate, atât noile taxe introduse, cât și creșterea celor existente. Noile măsuri nu au făcut obiectul niciunui proces de consultare cu industria de telecomunicații sau cu autoritatea de reglementare în domeniu.  Orice modificare legislativă, indiferent de domeniul căruia i se aplică, trebuie să fie justă, proporțională în ceea ce privește raportul cost-beneficiu și necesară. măsurile impuse în sarcina industriei sunt excesive, creșterile de taxe fiind fără precedent în istoria industiei de telecom din România.

Vodafone. E neobisnuit ca vedem o asemenea atitudine de la o companie care pana acum nu s-a luptat in mod public intr-un asemenea mod pentru a critica decizii de a impune noi taxe pentru companiile straine care activeaza in Romania. Guvernul Romaniei a anuntat recent o serie de schimbari menite sa aduca noi venituri la bugetul de stat, iar Vodafone cel mai probabil doar da startul unui val de reactii negative pe care le vom vedea in urmatoarele zile de la companiile straine.

3 COMENTARII