iPhone. Germania INTERZICE Telefoane, Iata de CAND

iPhone. Germania este prima tara din Europa care interzice la vanzare telefoanele companiei Apple, iata de cand trebuie impusa aceasta restrictie.

iphone interzis germania

iPhone. Fara a fi o surpriza prea mare, Germania a decis astazi ca telefoanele companiei Apple trebuie interzise la vanzare in tara, lucru despre care v-am vorbit, si v-am spus ca s-ar putea intampla, cu doar cateva ore in urma. Ei bine, un judecator din Germania a decis ca telefoanele iPhone care au modem Intel incalca brevete de inventie ale Qualcomm si ca trebuie scoase din vanzare, iar aici vorbim despre toate modelele lansate de la iPhone 7 incoace.

iPhone. Deocamdata interdictia de vanzare pentru telefoanele Apple nu se va aplica, iar asta deoarece Apple poate face apel impotriva ei, insa cand acel termen expira, interdictia va intra in vigoare in Germania. Atat timp cat procesul este in judecata, telefoanele iPhone vor ramane in vanzare in Germania, insa daca Apple nu va reusi sa convinga instanta ca nu incalca brevetele Qualcomm, ele vor trebui scoase din magazine, “pe bune”, nu ca in China, unde sunt vandute prin sfidarea instantelor de judecata.

iPhone. Germania INTERZICE Telefoane, Iata de CAND

iPhone. Compania Apple are o problema mult mai mare in Germania decat in China, iar asta pentru ca acum vorbim despre tehnologii pentru modem-uri, care nu pot fi modificate la fel de usor ca niste animatii din iOS. Aceste tehnologii vizeaza modul in care modem-urile reduc intr-o buna masura consumul de energie, iar daca Apple le va modifica, e posibil ca iPhone-urile sa sufere o problema serioasa cu autonomia bateriei.

In Germany, Qualcomm is seeking a ban on some iPhones with chips from Intel Corp. The judge ruled that phones that contain a combination of chips from Intel and Apple supplier Qorvo Inc violated one of Qualcomm’s patents around so-called envelope tracking, a feature that helps mobile phones save battery power while sending and receiving wireless signals.

iPhone. Interzicerea vanzarii telefoanelor Apple in Germania nu este momentan pusa in practica, dar e putin probabil ca americanii sa convinga instanta ca in realitate nu incalca brevetele Qualcomm, daca nu au facut-o deja. Cred ca singura solutie pentru americani va fi, in final, ajungerea la o intelegere cu Qualcomm pentru a incheia disputele legale, altfel telefoanele iPhone vor disparea din multe piete, pentru ca peste tot sunt incalcate brevetele.

UPDATE: Se pare ca desi Apple poate face apel deciziei, telefoanele iPhone tot pot fi interzise in tara cat timp se judeca apelul.