iPhone. Aproape de a fi INTERZIS si in Europa

iPhone. Telefoanele companiei Apple sunt aproape de a fi interzise in Europa, o sedinta de judecata ce se desfasoara astazi urmand a fi decisiva.

iphone europa

iPhone. Cel mai popular model de smartphone premium este aproape de a fi interzis inclusiv in Europa, asa cum a fost interzis in China, unde Apple pare sa sfideze hotararea judecatoreasca, si sa continue sa isi vanda telefoanele. Astazi este programata o sedinta de judecata in Germania, unde o instanta urmeaza sa asculte plangerea Qualcomm cu privire la incalcarea brevetelor sale de inventie in modelele iPhone vandute de catre compania Apple.

iPhone. Totul are la baza anumite animatii din interfata iOS, care ar fi fost brevetate de catre Qualcomm cu ceva timp in urma, iar Apple ar fi incalcat acele brevete cu modalitatea de implementare in sistemul sau de operare. Apple a modificat animatiile intr-o versiune anterioara a iOS pentru iPhone, lansata chiar anul acesta, insa cei de la Qualcomm nu sunt prea multumiti de schimbare, si inca sustin ca lucrurile nu sunt rezolvate.

iPhone. Aproape de a fi INTERZIS si in Europa

iPhone. Una dintre animatii are legatura cu modul in care pot fi cautate contactele in agenta, alta vizeaza felul in care accesam pozele, insa mai sunt si alte probleme pe care Qualcomm le-a brevetat de ceva timp. Daca in Germani se considera, la fel ca in China, ca iPhone inca incalca brevetele de inventie ale Qualcomm, atunci telefoanele vor fi interzise la vanzare, cel putin in aceasta tara, daca nu cumva si pe tot teritoriul UE, desi pentru asta ar fi nevoie de o decizie in Olanda, de unde sunt distribuite.

It comes before a hearing, scheduled for later today, in which a German court will hear that Apple allegedly violated Qualcomm’s patents. The tweak was made earlier this year on the German version of iOS. It apparently alters how users search their contact books using the iOS Spotlight feature. This may not be enough though. Qualcomm’s case in Germany involves multiple patents, including one related to power management. This is supposedly tougher to “design around” because it relates more closely to the iPhone’s hardware.

iPhone. Cazul din Germania e mai complex decat cel din China pentru ca vizeaza si tehnologii pentru incarcarea telefoanelor, ceva ce Apple nu poate modifica prea usor pentru a nu incalca anumite brevete de inventie. Indiferent ce se va decide in Germania, razboiul dintre cele doua companii va continua, dar imi vine greu sa cred ca iPhone ar putea fi interzis in Europa de catre vreun stat, insa daca se va intampla asta, Apple va avea foarte multe de pierdut.