iPhone XR, o opțiune „de buget” din seria X, dar la înălțime (P)

iPhone XR, o opțiune de buget din seria X, dar la înălțime (P)

Dacă ești un milenial falit sau doar nu îți permiți să plătești toată viața rate la un telefon, dar totuși vrei un iPhone decent, iPhone XR ar putea fi opțiunea perfectă pentru tine.

Din noua serie X lansată de iPhone, iPhone XR pare a fi opțiunea „de buget”, după cum spun jurnaliștii tech. Însă e de menționat că acest lucru nu se traduce în caracteristici mediocre. În realitate, iPhone XR oferă un design frumos, specificații de nivel înalt și, cel mai important, nu este atât de diferit de colegii săi din serie mai scumpi.

Un telefon adevărat „de buget” vine cu specificații de nivel scăzut și compromisuri majore. De cele mai multe ori, arată și se simte ieftin. Nu aceasta este situația, însă, în cazul iPhone XR. Și vom explica mai jos de ce.

La prima vedere, singurul lucru care distinge iPhone XR de iPhone XS este acela că are o singură lentilă în locul unei camere cu două obiective. Sigur, două lentile sunt mai bune decât una, dar camera de pe XR este totuși puternică. La aceiași 12 megapixeli ca iPhone XS și XS Max, nu doar că include un senzor nou față de iPhone-urile de anul trecut, dar include și modul Portrait și Smart HDR. În timp ce calitatea portretelor ar putea să nu fie la fel de bună ca în cazul unui sistem cu două camere, ea se va apropia totuși.

Cu o cameră frontală TrueDepth de 7 megapixeli poți de asemenea să faci selfies în Portrait Mode, să utilizezi Face ID pentru a debloca telefonul și să creezi Animojis cu iOS 12, caracteristici care sunt disponibile și pe iPhone XS și XS Max.

IPhone XR are de asemenea un ecran mai mare decât iPhone XS, respectiv 6,1 inci în comparație cu 5,8 inch pe XS. În timp ce XR nu are afișajul OLED Super Retina, acesta are noul display LCD Liquid Retina HD al Apple. Doar uitându-te la fotografii și nu îți va fi greu să spui că culorile ies în evidență.

Un alt factor prin care iPhone XR ar putea fi etichetat în mod automat ca un telefon „ de buget” este gama de culori în care e disponibil: 6 culori, față de varietatea obișnuită de 2-3 culori.

În ceea ce privește performanța, sub capota iPhone XR se găsește noul chip A12 Bionic de la Apple, același ca pe XS și XS Max. Cipul Neural Engine de ultimă generație nu doar că include 8 nuclee, ci și poate procesa 5 trilioane de operațiuni per secundă. Ceea ce înseamnă, în esență, că iPhone XR este la fel de puternic ca toate iPhone-urile recente ale Apple.

Drept urmare, chiar dacă iPhone XR este mai ieftin, specificațiile sale de vârf oferă o longevitate reală. Acest iPhone va fi suficient de rapid pentru a face față oricărei provocări la care este supus în următorii doi ani și probabil și dincolo de ei.