Samsung GALAXY X. EXCLUSIV, LISTA care EXPLICA PRETUL MARE

Samsung GALAXY X. Pretul foarte mare al telefonului este explicat in detaliu de aceasta lista in care vedem ce anume se aduna pentru suma de 1800 de dolari.

Samsung GALAXY X pretul

Samsung GALAXY X. Telefonul pliabil pregatit de catre compania Samsung este anuntat ca avand un pret de vanzare foarte mare, de peste 1800 de dolari, iar astazi vedem o lista care explica si ce se ascunde in spatele sau. Vorbim despre o lista in care sunt estimate preturile componentelor care urmeaza sa fie folosite in Samsung GALAXY X de catre coreeni, iar dupa cum puteti vedea, vorbim despre diferente foarte mari fata de modelele actuale de pe piata.

Samsung GALAXY X. Cea mai scumpa componenta dintre toate cele folosite in telefon este ecranul pliabil cu diagonala de 7.9 inch, acesta urmand a costa nu mai putin de 218 dolari, cu 100 de dolari mai mult decat cel al iPhone XS. Pe locul al doilea avem senzorii electromecanici, cunoscuti ca MEMS in industrie, acestia avand un pret de 87 de dolari, Samsung GALAXY X avand inclusi printre ei accelerometrul, giroscopul, si alti senzori de acest gen.

Samsung GALAXY X. EXCLUSIV, LISTA care EXPLICA PRETUL MARE

Samsung GALAXY X pretul mare

Samsung GALAXY X. Pe locul 3 este spatiu de stocare sub forma de chip-uri NAND flash, cel de 128 GB costand 79 de dolari, iar pe locul 4 avem chip-urile Exynos 9820 si Snapdragon 855, care costa 71 de dolari. De aici incolo preturile merg in jos, camerele costand 48 de dolari, accesoriile 20 de dolari, plus alte componente mai ieftine, dar si componente mai putin importante pentru Samsung GALAXY X, care au un cost combinat de 57.8 dolari.

Samsung GALAXY X. Costul total al componentelor telefonului este de 636 de dolari, in baza acestui calcul, iar restul pana la 1800 de dolari reprezinta costurile de asamblare, cele de promovare, recuperarea investitiilor in cercetare si dezvoltare, etc. Samsung GALAXY X are estimat un cost al componentelor care reprezinta 65% din pretul de vanzare, fata de 55% cat e in cazul Samsung GALAXY S9, deci e posibil sa vedem un pret real ceva mai mic, dar nu e 100% sigur.

6 COMENTARII

  1. Daca 636$ costa componentele din pretul de vanzare de 1800$,atunci inseamna ca pretul componentelor reprezinta 35,33% din pretul de vanzare,nu stiu de unde e scos acel 65%,acela e procentul profitului. Deci Samsung face profit peste 1100$ la un singur telefon! Daca vand 1 milion de bucati,profitul sare peste 1 miliard de $ si ma indoiesc ca atata reprezinta “costurile de asamblare, cele de promovare, recuperarea investitiilor in cercetare si dezvoltare, etc.”
    Dar stim cu totii ca nu va fi asa ca Samsung nu e hapsan dupa bani ca Apple si se gandeste in primul rand la clienti.
    O da,cum sa nu.

  2. Deci din punctul tau de vedere, după ce au cumparat acele piese, alea sunt toate costurile. Numai exista un cost de ansamblare, de transport, de marketing, un cost pt partea software, un cost pt R&D, doar au cumpărat piesele si restul sunt profit nu?

  3. Daca 636$ costa componentele din pretul de vanzare de 1800$,atunci inseamna ca pretul componentelor reprezinta 35,33% din pretul de vanzare,nu stiu de unde e scos acel 65%,acela e procentul profitului. Deci Samsung face profit peste 1100$ la un singur telefon! Daca vand 1 milion de bucati,profitul sare peste 1 miliard de $ si ma indoiesc ca atata reprezinta “costurile de asamblare, cele de promovare, recuperarea investitiilor in cercetare si dezvoltare, etc.”
    Dar stim cu totii ca nu va fi asa ca Samsung nu e hapsan dupa bani ca Apple si se gandeste in primul rand la clienti.
    O da,cum sa nu.

  4. La care iPhone costa piesele 100$,îmi zici și mie te rog? Plus ca la iPhone mai plătești și ios-ul ca nu pică din cer moca ca la android.