DACIA Duster: Schimbarea Importanta care a Afectat si Dacia

DACIA Duster a fost afectata de o schimbare foarte importanta, care in final a afectat inclusiv compania DACIA, iata ce s-a intamplat, si cat conteaza.

DACIA Duster pozitionare

DACIA Duster este unul dintre cele mai populare modele de SUV-uri vandute in Europa, si una dintre cele mai bine vandute masini care au fost produse de catre cei de la DACIA pana acum. DACIA Duster a fost in 2019 una dintre cele mai bine vandute masini din Uniunea Europeana, statisticile privind unitatile comercializate plasand masina pe locul 10 in topul celor mai bine vandute modele de automobile, ceva ce a adus multe laude pentru producatorul roman.

DACIA Duster a avut un an 2020 foarte dificil, totusi, iar asta a dus o schimbare majora in topul european, astfel ca masina a ajuns pe locul 19 in topul celor mai bine vandute masini din Uniunea Europeana. Vorbim despre o scadere mare a vanzarilor generata de pandemia de Coronavirus, DACIA Duster nefiind singurul model popular afectat de situatie, Sandero ajungand deasemenea pe pozitia a 11-a in 2020, de pe pozitia a 8-a in anul 2019.

DACIA Duster: Schimbarea Importanta care a Afectat si Dacia

DACIA Duster a avut parte de o scadere mai mare a vanzarilor in comparatie cu Sandero, iar asta si pentru ca preturile celor doua modele de masini sunt diferite, SUV-ul avand un pret de vanzare mult mai mare. Avand in vedere ca anul 2020 a fost unul in care cumparatorii s-au uitat cu mai mare atentie pe ce anume cheltuie banii, ceea ce s-a intamplat cu DACIA Duster si Sandero n-ar trebui sa mire pe cineva pentru ca piata auto a fost substantial afectata.

DACIA Duster nu a mai avut parte de vreun facelift de ceva vreme in Europa, si desigur ca asta conteaza extrem de mult cand vine vorba despre vanzarile generale, astfel ca si aceasta e o problema serioasa. O versiune complet noua a DACIA Duster nu este asteptata prea curand, iar desi un facelift ar putea fi anuntat in 2021, e de asteptat ca el sa fie pus in vanzare abia undeva prin 2022, dar nu exista prea multe detalii cu privire la asta.

DACIA Duster va ramane cu siguranta unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa, insa fara lansarea unui model facelift, e greu de spus cat succes ar putea avea in viitor.