5G. ULTIMA SPERANTA dupa DECLINUL Industriei Smartphone

5G. Tehnologia de ultima generatie este vazuta de catre producatorii de smartphone-uri drept ultima speranta pentru a-si rezolva problemele pe care le au.

5g smartphone

5G este ultima speranta a producatorilor de smartphone-uri dupa ce intreaga industrie a intrat intr-un declin in ultimele luni din anul 2018, China inregistrand una dintre cele mai mari scaderi ale vanzarilor. CES 2019 ne aduce totusi “vesti bune” de la producatorii de smartphone-uri, care se asteapta ca viitoarea tehnologie 5G sa convinga oamenii sa le cumpere telefoanele plictisitoare pe care acum nu le vor, si nici nu prea vor avea de ales, daca vor dori sa foloseasca retelele.

5G este o tehnologie de viitor, o tehnologie care deocamdata se afla in stadiile incipiente ale procesului de implementare, insa producatorii de smartphone-uri se “agata” de ea pentru a-si creste vanzarile in urmatorii ani. Apple, Samsung, si alti producatori de smartphone-uri au avut de suferit de pe urma scaderii interesului pentru smartphone-uri in ultimele luni din 2018, iar o parte dintre ei sunt convinsi ca tehnologia 5G ii va readuce pe “drumul cel bun”.

5G va salva producatorii de smartphone-uri de consumatoriicare fug de produsele lor

5G este doar o parte din ecuatie, iar asta pentru ca inclusiv ecranele pliabile sunt vazute ca motoare de crestere pentru vanzarile de smartphone-uri incepand cu anul 2019, cateva urmand a fi lansate de catre producatori importanti. 5G si ecranele pliabile vor fi doua dintre motivele principale pentru care foarte multi oameni vor cumpara smartphone-uri in urmatorii ani, iar asta pentru ca vorbim despre tehnologii noi, pe care, daca suntem sinceri, multi le doresc.

5G nu va ajunge chiar peste tot in acelasi timp, putine tari din Europa urmand a avea retele lansate in 2019, iar pentru Romania ne putem astepta la ceva doar pe final de an, sau poate abia prin 2020. Nici smartphone-uri compatibile cu retelele 5G din tara noastra nu vom vedea prea curand, majoritatea fiind gandite pentru folosire doar din SUA, Coreea de Sud, sau alte zone similare, asa ca noi mai avem de asteptat dupa noutati, ca de obicei.