Huawei. PRIMELE DOVEZI ale Activitatilor ILEGALE

Huawei. Compania chinezeasca are prezentate astazi primele dovezi ale activitatilor ilegale de care este acuzata de catre SUA, iata ce a facut de-a lungul anilor.

huawei dovezi

Huawei. Astazi apar primele dovezi ale activitatilor ilegale in care este implicata compania chinezeasca, CFO-ul sau fiind arestat in urma descoperirii unor incalcari ale embargo-ului impus impotriva Iran-ului. Conform presei americane, Huawei a vandut echipamente electronice catre Iran si Siria prin doua companii terte pe care le controla, Skycom Tech Co Ltd si Canicula Holdings Ltd, una desfasurandu-si activitatea in Teheran, cealalta fiind inregistrata in Mauritius, si controland-o pe prima.

Huawei. Autoritatile din SUA sustin ca au fost pacaliti sa permit trimiterea de bani catre aceste companii din conturile celei chinezest dupa ce reprezentantii sai au sustinut ca ele sunt terte, cand in realitate sunt controlate direct de catre ei. Prin Skycom, cei de la Huawei ar fi vandut echipamente de telecomunicatii catre Iran, incalcand sanctiunile impuse de catre SUA, iar sute de milioane de dolari au fost transferati prin bancile americane catre conturile companiei chinezesti.

Huawei a vandut produse in Iran si Siria prin doua firme terte

Huawei. Se pare ca Meng Wanzhou a fost in centrul acestei pacaleli prin care compania a transferat bani prin bancile americane, iar acum autoritatile din SUA se folosesc de aceste dovezi pentru a obtine o condamnare pentru CFO-ul companiei. Huawei sustine in continuare ca nu are vreo legatura cu vreuna dintre cele doua companii, desi tranzactii bancare si documente descoperite in Iran si Siria confirma faptul ca avocati, sau terte pesoane, le controleaza in numele chinezilor.

U.S. authorities allege CFO Meng Wanzhou deceived international banks into clearing transactions with Iran by claiming the two companies were independent of Huawei, when in fact Huawei controlled them. Huawei has maintained the two are independent: equipment seller Skycom Tech Co Ltd and shell company Canicula Holdings Ltd. But corporate filings and other documents found by Reuters in Iran and Syria show that Huawei, is more closely linked to both firms than previously known. The documents reveal that a high-level Huawei executive appears to have been appointed Skycom’s Iran manager. They also show that at least three Chinese-named individuals had signing rights for both Huawei and Skycom bank accounts in Iran. Reuters also discovered that a Middle Eastern lawyer said Huawei conducted operations in Syria through Canicula.

Huawei. In Siria ar fi vorba nu doar despre Canicula, ci si despre alte companii detinute de catre chinezi, aceste vanzand nu doar produse ale lor, ci si produse ale altor companii catre cele care activeaza in tara. Cei de la Huawei au afirmat pana acum ca nu au primit detalii cu privire la acuzatiile autoritatilor americane impotriva CFO-ului Meng Wanzhou, insa ceea ce vedem azi de la presa americana pune lucrurile intr-o cu totul alta lumina, dar nu releva intregul adevar.

Huawei. Desi incepem sa vedem detalii pentru scandalul care a dus la arestari, nu am vazut pana acum dovezi ale faptului ca produsele companiei sunt un risc pentru securitatea nationala.

Articolul precedentApple Vorbeste despre Vanzarile MICI ale iPhone XR
Articolul următorApple anunta noi Produse de Sanatate pentru 2019
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.