Samsung le INTERZICE Clientilor sa sa STEARGA Aplicatia Facebook

Samsung le interzice unora dintre clienti sa stearga aplicatia Facebook din propriile telefoane mobile, ceea ce genereaza foarte multe plangeri pe internet.

samsung facebook

Samsung le interzice clientilor cu anumite modele de telefoane mobile sa stearga aplicatia Facebook care a venit preinstalata in dispozitive, si desigur ca este in centrul unor critici dure din partea acestora. Companiile Samsung si Facebook au incheiat parteneriate in diverse tari pentru ca aplciatia retelei de socializare sa fie preinstalata in anumite modele de telefoane mobile, ea fiind prezenta acolo permanent, chiar daca utilizatorii nu mai doresc sa foloseasca platforma.

Samsung le permite utilizatorilor sa dezactiveze aplicatia, insa nu sa o si stearga din telefoane, cam ceva similar cu ceea ce face Apple, care permite doar stergerea iconitei pentru aplicatiile sale, nu aplicatiile in sine. Samsung tine totusi in telefoane aplicatia Facebook care urmareste tot ceea ce fac utilizatorii prin telefoanele lor, chiar si cand nu folosesc efectiv aplicatia lor, iar lumea e suparata ca nu are optiunea de a alege ce are in propriile telefoane mobile.

Samsung nu te lasa sa uiti de Facebook chiar daca parasesti platforma

Samsung nu permite stergerea aplicatiei Facebook pe telefoanele Samsung GALAXY S8, de exemplu, insa acesta este doar unul dintre modelele unde nu se permite asta, totul in baza unui acord facut intre cele doua companii. Acordul ii obliga pe clientii care au cumparat acele telefoane de la Samsung sa nu poata face orice doresc cu ele, iar lumea este foarte suparata, si a inceput sa atace compania coreeana, inclusiv pe reteaua de socializare pe care le-o baga pe gat.

Nick Winke, a photographer in the Pacific northwest, was perusing internet forums when he came across a complaint that alarmed him: On certain Samsung Electronics Co. smartphones, users aren’t allowed to delete the Facebook app. The Menlo Park, California-based company said whether the app is deletable or not depends on various pre-install deals Facebook has made with phone manufacturers, operating systems and mobile operators around the world over the years, including Samsung.

Samsung a avut parte de diverse beneficii de pe urma colaborarii cu Facebook, si desigur ca e obligata sa forteze clientii sa pastreze aplicatia in telefoane, chiar daca ei nu-si doresc sa o mai vada acolo. Acesta este unul dintre compromisurile pe care clientii il fac atunci cand cumpara produsele anumitor companii, fie Samsung, sau altele, iar daca scandalul va fi suficient de mare, atunci stergerea aplicatiei Facebook va fi din nou posibila pentru toata lumea.