Samsung are PROBLEME la fel de MARI ca ale Apple

Samsung are probleme tot mai mari din cauza incasarilor si profitului care sunt in scadere, situatia coreenilor fiind foarte similara cu cea a companiei Apple.

Samsung financiar

Samsung are probleme la fel de mari precum cele ale companiei Apple in momentul de fata, coreenii anuntand ca vanzarile sunt cu mult sub asteptari, si ca urmeaza sa anunte profit in scadere serioasa. Daca in T3 2018 Samsung a inregistrat profit record prin diviziile sale, in T4 2018 lucrurile arata complet diferit, deoarece incasarile si profitul scad, iar diviziile unde se inregistreaza problemele cele mai mari sunt cea mobila, si cea care produce chip-uri de memorie.

Samsung a anuntat astazi ca a inregistrat incasari de 52.5 miliarde de dolari in T4 2018, cu 11% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, deci in jur de 5 miliarde de dolari au disparut complet. In cazul profitului, Samsung a anuntat ca a inregistrat 9.6 miliarde de dolari, cu 29% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, aici fiind inregistrata scaderea cea mai mare pentru coreeni, dar ceva similar vom vedea si la compania Apple.

Samsung continua sa aiba incasari si profit in scadere

Samsung a uimit analistii cu anunturile sale, mai toti asteptandu-se la cresteri ale incasarilor si profitului comparativ cu T4 2017, insa lipsa interesului pentru chip-uri de memorie, si concurenta de pe piata smartphone au afectat evolutia companiei. Nici in trimestrul fiscal anterior cei de la Samsung n-au avut succes mai mare cu divizia mobila, iar desi in T4 2018 au investit mai mult in promovare, se pare ca produsele nu sunt suficient de bune pentru a atrage clientii.

The South Korean giant says its fourth-quarter operating profit will tumble 29 percent compared to a year earlier, to a worse-than-expected 10.8 trillion won ($9.7 billion). Just last week, Apple boss Tim Cook rattled markets by lowering the iPhone-maker’s quarterly sales forecast, blaming cooler Chinese demand. Meanwhile, a supply glut is squeezing prices for memory chips, Samsung’s key profit driver.

Samsung trece printr-o perioada la fel de proasta precum cea prin care trece compania Apple, iar asta in principal din cauza vanzarilor slabe din China, dar si a concurentei foarte mari facute de catre producatorii de acolo. Niciuna dintre cele doua companii nu a reusit sa ghiceasca in mod corect ceea ce isi doresc oamenii care cumpara smartphone-uri, insa in 2019 atat Samsung, cat si Apple, au anuntate noutati majore pentru telefoane, asa ca probabil vor reveni pe crestere.

8 COMENTARII

  1. Oricum dacă celor de la Apple nu le vor mai merge cu vânzările de iPhone-uri atunci cam vor da în faliment pe când Samsung nu pentru că ei nu fac doar telefoane și nici nu câstigă foarte mult din telefoane . Samsung face electrocasnice , TV-uri , Zgârie nori , tankuri , nave , etc .

  2. Am mai spus acest lucru de cateva ori, dar strategi in vanzari par a nu intelege acest fenomen. Este un fenomen generalizat. Lumea a inceput sa inteleaga ca nu este nevoie sa-si schimbe telefonul la mai putin de un an. Este o tampenie care nu avea cum sa tina la nesfarsit. Cumparatorul s-a prins ca plusurile unui model mai nou nu justifica absolut deloc cresterile aberante de preturi. Fiti sinceri si recunoasteti ca daca acum 10-15 ani va spunea cineva ca veti cheltui anual 1.000 euro pe un telefeon nou, l-ati fi trimis pe respectivul direct la spitalul de nebuni!!!

  3. Concurenta e destul de mare , dar și prețurile sunt la fel de mari. Nu oricine își permite sa-și schimbe telefonul in fiecare an. Dacă producători continua sa umfle prețurile se vor duce in cap. Vom ajunge sa plătim pe un iPhone cât dam pe o mașina second-hand.

  4. Da, dar nu le schimbai o data pe an, cum vor astia din industria telefoanelor mobile de astazi. Schimba putin forma, mai adauga o functie in plus (de multe ori inutila) si vor sa le mai dai 1000 euro. Ca sa nu mai spun de mizeria aia cu incetinirea vitezei telefoanelor dupa un an-doi pe motiv de baterie. Cum sa crezi asa ceva. De ce nu anuntau public: “la telefoanele X si Y, daca nu schimbați acumulatorii nu vor mai avea aceiasi performanta.” Toti sunt la fel, vor profituri nerusinate de pe urma turmelor de prosti care ii cred. Chiar si aici, discutii de o ura incredibila intre iPonisti si Samsungisti, de parca profitul firmelor astea se revarsa in buzunarele lor. Este incredibil cum au spălat pe creier atatia oameni!