Apple SUFERA, Tim Cook Castiga mai MULTI Bani

apple tim cook bani

Apple a terminat anul 2018 foarte prost, prin zvonuri care anuntau ca iPhone XS si iPhone XR sunt adevarate esecuri, si ca vanzarile sunt cu mult mai mici decat isi imagineaza lumea. Anul 2019 a inceput cu o confirmare a acestor probleme serioase, iar acum toata lumea vede ca “magia” Apple nu acopera faptul ca preturile telefoanelor sale sunt exagerat de mari.

Apple i-a platit lui Tim Cook in 2018 beneficii financiare in valoare de 15.6 milioane de dolari, cu 22% mai mult decat in cursul anului 2017, diferenta fiind una considerabila. 3 milioane din aceasta suma e reprezentata de slariul de baza al presedintelui Apple, restul fiind diverse bonusuri, si cateva mici cheltuieli pentru calatoriile pe care le-a facut, sau vacantele pe care le-a avut.

Este adevarat faptul ca anul 2018 a fost, pana intr-un punct, bun pentru compania Apple, insa dupa ce a ajuns sa depaseasca valorea de 1000 de miliarde de dolari, lucrurile au inceput sa mearga prost. Huawei a depasit Apple in ceea ce priveste valoarea capitalizarii bursiere, si a ramas deasupra americanilor pana la final de an, acelasi lucru urmand a se intampla si in 2019.

Apple Inc. CEO Tim Cook raked in a $12 million performance-based cash bonus in 2018, making up the bulk of the $15.6 million in total compensation he earned last year, the company said in a new filing.

Tim Cook a primit de la Apple si actiuni in valoare de 84 de milioane de dolari, in baza contractului semnat in momentul in care si-a asumat functia de presedinte al companiei. Adunand toate aceste sume, presedintele Apple a fost recompensat foarte generos pentru activitatea sa, in ciuda faptului ca Apple a terminat anul foarte prost, si nu a inceput 2019 mai bine.