Prima Pagina PC Vanzarile de PC-uri au SCAZUT Impreuna cu cele de Mac-uri

Vanzarile de PC-uri au SCAZUT Impreuna cu cele de Mac-uri

0

vanzari pc mac

Vanzarile de PC-uri au scazut in T4 2018, probabil asa cum se astepta mai toata lumea, la nivel global vanzandu-se doar 68.6 milioane de unitati de la diversi producatori. Apple nu a fost imuna la acest trend, asa ca vanzarile de Mac-uri au scazut deasemenea cu aproape 200.000 de unitati fata de T4 2018, deci americanii nu mai merg impotriva trend-urilor.

Interesant este ca desi Apple a vandut mai putine Mac-uri in T4 2018 decat in T4 2017, cota sa de piata a crescut cu 0.1 puncte procentuale in baza scaderii vanzarilor generale. Apple nu este singurul producator care a inregistrat o scadere a vanzarilor, insa unii dintre producatorii de top au inregistrat cresteri, ceea ce este surprinzator intr-un asemenea climat.

Vanzarile de PC-uri au SCAZUT Impreuna cu cele de Mac-uri

vanzari pc mac tabel

Lenovo este marele castigator al pietei PC in T4 2018, inregistrand o crestere cu 5.9% a vanzarilor de PC-uri, cei de la Dell avand deasemenea o evolutie buna, cu o crestere de 1.4%. In rest, mai toata lumea a inregistrat scaderi ale vanzarilor, in cazul celor de la ASUS canzarile scazand cu 10.7%, in timp ce pentru Acer s-a inregistrat o scadere de 18.3%.

Media scaderii vanzarilor pentru restul producatorilor de PC-uri este de 12.9%, iar asa vedem ca piata PC-urilor are parte de noi probleme, pe care producatorii nu le pot rezolva.

Articolul anteriorApple SUFERA, Tim Cook Castiga mai MULTI Bani
Urmatorul articoleMAG. Preturi de 4 LEI la MII de Oferte de RESIGILATE
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.