Vanzarile de PC-uri au SCAZUT Impreuna cu cele de Mac-uri

vanzari pc mac

Vanzarile de PC-uri au scazut in T4 2018, probabil asa cum se astepta mai toata lumea, la nivel global vanzandu-se doar 68.6 milioane de unitati de la diversi producatori. Apple nu a fost imuna la acest trend, asa ca vanzarile de Mac-uri au scazut deasemenea cu aproape 200.000 de unitati fata de T4 2018, deci americanii nu mai merg impotriva trend-urilor.

Interesant este ca desi Apple a vandut mai putine Mac-uri in T4 2018 decat in T4 2017, cota sa de piata a crescut cu 0.1 puncte procentuale in baza scaderii vanzarilor generale. Apple nu este singurul producator care a inregistrat o scadere a vanzarilor, insa unii dintre producatorii de top au inregistrat cresteri, ceea ce este surprinzator intr-un asemenea climat.

Vanzarile de PC-uri au SCAZUT Impreuna cu cele de Mac-uri

vanzari pc mac tabel

Lenovo este marele castigator al pietei PC in T4 2018, inregistrand o crestere cu 5.9% a vanzarilor de PC-uri, cei de la Dell avand deasemenea o evolutie buna, cu o crestere de 1.4%. In rest, mai toata lumea a inregistrat scaderi ale vanzarilor, in cazul celor de la ASUS canzarile scazand cu 10.7%, in timp ce pentru Acer s-a inregistrat o scadere de 18.3%.

Media scaderii vanzarilor pentru restul producatorilor de PC-uri este de 12.9%, iar asa vedem ca piata PC-urilor are parte de noi probleme, pe care producatorii nu le pot rezolva.