Huawei. De ce a fost ARESTAT un Nou Director in UE

HUAWEI. Un nou director al companiei chinezesti a fost arestat in Europa de catre autoritatile unei tari din UE, iata care este motivul incredibil al retinerii.

huawei polonia

Huawei. Saptamana aceasta un director din Europa al companiei a fost arestat de catre autoritati, marcand a doua arestare de profil, dupa ce la inceputul lunii decembrie CFO-ul a fost pus sub arest in Canada. De aceasta data vorbim despre Weijing W, directorul de vanzari al Huawei pentru Polonia, el fiind arestat la cererea ABW, SRI-ul polonezilor, acuzatia fiind de spionaj, impreuna cu el fiind arestat si un fot agent de informatii al ABW.

Huawei. Marti a fost facuta arestarea celor doua persoane, dupa ce ABW a descoperit ca ambii au colaborat cu serviciile de informatii din China, cel mai probabil pentru a transfera informatii confidentiale despre guvernul Polonez. Fostul agent al celor de la ABW a parasit serviciul de informatii in 2011, intr-un plin scandal de coruptie privind retelele informatice guvernamentale, insa nu a fost pus sub acuzare pana acum, ceea ce face intreaga situatie destul de neobisnuita.

Huawei are un nou director arestat pentru ca ar fi facut spionaj pentru China

Huawei. In perioada in care a lucrat la ABW, fostul agent a avut acces la comunicatiile confidentiale intre oamenii care conduceau statul polonez, iar deocamdata nu se stie care ar fi legatura dintre el si Huawei. Totusi, un oficial al guvernului polonez spune ca exista temeri cu privire la furtul de proprietate intelectuala apartinand statului, si Huawei care ar aduna informatii pentru guvernul din China, adica in alte cuvinte, cam ceea ce spune si SUA de aproape 1 an de zile.

Polish intelligence agency, ABW, has arrested a Huawei executive, amid fears he was working with Chinese secret services. Weijing W, sales director for Huawei in Poland was arrested alongside Piotr D, a former ABW officer. The two men were detained on Tuesday, before being arrested on Thursday, after the ABW discovered that they had both acted for the benefit of Chinese special services. We are all concerned about theft of intellectual property and Chinese telecoms companies that are being used by China for intelligence-gathering purposes.

Huawei. Pana acum chinezii nu au reactionat in vreun fel in urma arestarii directorului din Polonia, si a legaturii dintre retinere si directorul sau de vanzari din tara, dar cel mai probabil o va face. E greu de spus ce implicare ar putea avea SUA in toata aceasta poveste, insa nu cred ca guvernul polonez ar aresta fara rost un fost agent propriu de informatii, si un director de vanzari al Huawei, deci probabil au dovezi care sa sugereze ca informatii considerate secret de stat ar fi fost transmise spre guvernul chinez.