Android 9. ANUNT foarte IMPORTANT de la Google

Android 9. Google a facut un anunt foarte important pentru utilizatorii sistemului de operare pentru telefoane si tablete, iata functia noua oferita.

Android 9 google dns

Android 9. Un anunt foarte important a fost facut de catre compania Google saptamana aceasta pentru utilizatorii din lumea intreaga, el aducand o functie care, in mod ciudat, nu era disponibila pana acum. Mai exact, zilele trecute compania Google a anuntat ca utilizatorii care au Android 9 pe telefoane si tablete pot in sfarsit sa foloseasca Google DNS ca DNS pentru intregul sistem de operare multumita implementarii functionalitatii DNS-over-TLS.

Android 9. Cei de la Google au implementat suport pentru TLS 1.3 impreuna cu aceasta noua functionalitate, iar conform lor, utilizatorii DNS-ului public vor putea transmite informatii in mod securizat intre calculatoare si serverele companiei. Asta inseamna ca cel putin informatiile privind interogarile facute pentru DNS-uri nu vor putea fi interceptate de catre hackeri, iar cei care au Android 9 se pot proteja suplimentar atunci cand navigheaza pe internet, sau folosesc diverse aplicatii.

Android 9 are in sfarsit suport pentru Google DNS, impreuna cu TLS 1.3

Android 9. Google DNS este una dintre cele mai folosite platforme de DNS public disponibila pentru utilizatorii din lumea intreaga, asa ca oferirea functionalitatii este ceva cu adevarat impresionant pentru utilizatori. Pentru foarte multa lume acest suport disponibil pentru Android 9 este extrem de important, iar asta pentru ca exista destule persoane care nu folosesc serverele DNS ale furnizorului de servicii de internet, ci pe cel al Google, saupe altele terte.

Starting today, users can secure queries between their devices and Google Public DNS with DNS-over-TLS, preserving their privacy and integrity. We implemented the DNS-over-TLS specification along with the RFC 7766 recommendations to minimize the overhead of using TLS. These include support for TLS 1.3 (for faster connections and improved security), TCP fast open, and pipelining of multiple queries and out-of-order responses over a single connection.

Android 9. Foarte multe functii interesante au fost implementate pentru utilizatorii care folosesc acest sistem de operare, iar compania Google continua sa extinda functionalitate pentru lumea intreaga. Pentru setarea Google DNS astfel incat sa functioneze cu Android 9, e suficient sa vizitati pagina celor de la Google unde exista informatii pentru setarea acestei platforme, si desigur ca puteti folosi DNS-ul public inclusiv pentru a naviga pe internet de pe calculatoarele proprii.

Android 9. Sistemul de operare este imbunatatit in mod constant de catre compania Google, iar aceasta actualizare nu necesita vreun update pentru telefoane, ci doar implementarea modificarilor pentru a adauga serverele DNS.

10 COMENTARII

  1. Pe Note 9 a fost lansat oficial acum 7 zile şi nimic – aşa servere, aşa telefoane. Am înţeles că e plin de bug-uri de la cei care l-au primit. Că asta înseamnă “premium” – unii îl primesc, iar alţii nu.

  2. Măcar nu sunt sărac financiar și intelectual ca și tine. Un frustrat cu un J5 care scrie despre iOS sau își dă cu părerea din review-urile văzute la alții. Nici atât nu ar trebui să-ți permiți, sărăcie. :)))

  3. Pe Note 9 a fost lansat oficial acum 7 zile şi nimic – aşa servere, aşa telefoane. Am înţeles că e plin de bug-uri de la cei care l-au primit. Că asta înseamnă “premium” – unii îl primesc, iar alţii nu.

  4. Măcar nu sunt sărac financiar și intelectual ca și tine. Un frustrat cu un J5 care scrie despre iOS sau își dă cu părerea din review-urile văzute la alții. Nici atât nu ar trebui să-ți permiți, sărăcie. :)))

  5. Zugravule, nu ai nicio informație despre ce telefon detin sau despre cati bani am. Nu ai nici cea mai mica informatie de genul acesta despre mine. In schimb, eu stiu despre tine ca ca esti ft prroo0st ? iar această informație este una sigura bazată pe comentarile stup1de pe care le faci.