Huawei. NOUA Tara Europeana ce vrea INTERZICEREA Produselor

Huawei. O noua tara europeana ar vrea sa interzica produsele companiei chinezesti, o investigatie fiind pornita pentru a se decide daca ea va fi impusa.

huawei norvegia

Huawei. Compania continua sa fie investigata in Europa din cauza acuzatiilor privind riscurile pe care produsele sale le au pentru siguranta nationala a tarilor, iar Norvegia ia in calcul sa-i interzica sa participe la crearea retelelor 5G. Ministrul Justitiei din Norvegia a facut afirmatia privind posibila interzicere a produselor celor de la Huawei pentru crearea retelelor 5G, iar daca masura va fi impusa, atunci vorbim despre o noua lovitura dura aplicata pentru chinezi.

Huawei. In Norvegia, principalul operator de telefonie mobila este Telenor, si e controlat de catre stat, deci decizia luata de guvern va fi aplicata imediat de catre companie impotriva chinezilor. Telenor foloseste echipamentele celor de la Huawei pentru reteaua 4G din tara, insa si operatorul concurent, Telia, foloseste deasemenea echipamentele chinezilor, ambii testand produsele de telcomunicatii pentru retele 5G, facute tot de catre chinezi, si ar putea opri testele curand.

Huawei este investigata de Norvegia si ar urma sa aiba produsele interzise pentru 5G

Huawei. Compania chinezeasca a afirmat intr-o declaratie de presa ca ale sale echipamente de telecomunicatii sunt suficient de sigure pentru a fi folosite la retelele 5G din tara, asa cum sunt folosite la cele 4G. Guvernul pare sa asculte mai mult de ceea ce spun americanii si britanicii, si ar cam dori sa le interzica pentru 5G, insa raman cu o mare problema pentru ca Huawei a furnizat majoritatea echipamentelor pentru retelele 4G din tara, deci nu scapa de chinezi foarte usor.

Norway is considering whether to join other western nations in excluding China’s Huawei Technologies from building part of the Nordic country’s new 5G telecommunications infrastructure. We share the same concerns as the United States and Britain and that is espionage on private and state actors in Norway. This question is high priority … we want to have this in place before we build the next round of the telecom network.

Huawei. Marea Britanie, Franta, Cehia au fost primele tari din Europa in care fie guvernele, fie direct operatorii de telefonie mobila au spus ca nu vor folosi echipamentele chinezilor pentru retelele 5G. Aflasem ca Finlanda ia in calcul sa faca asta, Telekom din Germania analizand deasemenea posibilitatea de a nu folosi produsele celor de la Huawei, iar alte tari vor lua decizii similare, inclusiv in Romania fiind analizata situatia in urma acuzatiilor facute de catre americani.