Apple vrea sa IEFTINEASCA iPhone dupa Vanzarile SLABE

Apple vrea sa ieftineasca telefoanele iPhone in urma vanzarilor slabe inregistrate de catre telefoane la nivel global, iata cum isi propune sa faca asta.

apple ieftineasca iphone

Apple vrea sa ieftineasca telefoanele iPhone in urma vanzarilor slabe inregistrate la nivel global pentru actuala serie de modele, iar pentru a face asta merge o un drum destul de anevoios, dar obiectivul ar putea fi indeplinit. Multi dintre partenerii companiei Apple au inregistrat scaderi substantiale ale vanzarilor in urma esecului celor mai recente modele ale iPhone, iar americanii profita de asta, si le cer sa-si reduca cu pana la 10% preturile pentru componentele pe care le vand.

Apple stie ca ultimele modele ale iPhone sunt prea scumpe pentru ceea ce ofera, dar desigur ca nu renunta la profit, asa ca le cere partenerilor sai sa suporte costurile, pentru ca fanii sai nu o mai fac. O reducere cu 10% a preturilor de vanzare pentru iPhone ar fi un inceput bun pentru a revitaliza vanzarile, insa nu cred ca vom vedea ieftiniri chiar atat de radicale pentru sumele cerute pentru telefoanele celor de la Apple, asa ca nu entuziasmati prea tare.

Apple ieftineste telefoanele iPhone “pe spatele” partenerilor sai

Partenerii Apple au avut scaderi ale incasarilor mai mari si de 20% fata de anul anterior, asa ca e destul de clar cat de serioasa e situatia, americanii cautand sa gaseasca o solutie rapida, iar cumpararea de componente mai ieftine e singura cale acum. Desi Apple cere reduceri de preturi pentru componente, partenerii sai ar putea refuza sa le ofere, chiar daca vorbim doar despre 10%, si nu procente mai mari, pentru multi acesta fiind chiar profitul pe care-l fac.

According to Liao’s supply chain checks, Apple has asked most of its Asian suppliers to cut their prices by about 10% to help offset the hit from the U.S.-China trade battle. Earnings from Asian assemblers like Foxconn, Pegatron, display maker of Japan Display Inc., audio part supplier AAC Technology Holding, and other “will be terrible for the first half of 2019,” Liao said.

Apple nu trebuie doar sa ieftineasca preturile telefoanelor iPhone, ci trebuie sa ofere si noi functii importante care sa-i convinga pe clienti sa-i cumpere produsele, care in 2018 n-au prea existat pentru clienti. Daca Apple va reusi sa obtina de la parteneri reduceri de preturi de 10% pentru componentele cumparate, atunci e foarte posibil ca schimbarile de preturi sa se resimta inclusiv in noile modele ale iPhone lansate in cursul anului 2019.