Google. Decizie RADICALA ANUNTATA de Companie

Google. O decizie radicala a fost luata de catre compania americana din cauza abuzurilor care sunt facute in mod constant, iata ce a anuntat oficial.

Google aplicatii

Google. Compania americana a anuntat o decizie radicala in ceea ce priveste sistemul de operare Android si aplicatiile care sunt disponibile in Google Play pentru utilizatorii din lumea intreaga in momentul de fata. Mai exact, Google a anuntat ca va elimina din Google Play acele aplicatii care incalca regulile sale privind accesul la datele despre SMS-uri si agenda de apeluri, adica extrem de multe aplicatii care sunt disponibile in App Store in momentul de fata.

Google. Aplicatiile care permit trimiterea de mesaje SMS, cat si cele care inlocuiesc dialerul standard din aplicatia pentru apelare, vor fi cele mai afectate de modificarea politicii americanilor. Google reactioneaza dupa ce foarte multa lume s-a plans ca exista aplicatii care cer in mod inutil acces la SMS-uri si istoricul de apeluri, inclusiv unele care n-au fost gandite pentru a oferi functii ce au legatura cu aceste tipuri de interactiuni cu alte persoane.

Google vrea sa elimine din Android aplicatiile care acceseaza SMS-urile si istoricul de apeluri

Google. Inca din octombrie a inceput compania sa le spuna dezvoltatorilor ca aplicatiile lor ii incalca regulile privind accesul la datele utilizatorilor, oferindu-le 90 de zile pentru a-si rezolva problemele existente. Cei care inca nu au facut-o, vor avea aplicatiile excluse in curand din cadrul Google Play, ceea ce ii va forta intr-un final sa indeplineasca toate cerintele de securitate pe care le impune Google pentru ca utilizatorii sai sa aiba datele pastrate in siguranta.

Our new policy is designed to ensure that apps asking for these permissions need full and ongoing access to the sensitive data in order to accomplish the app’s primary use case, and that users will understand why this data would be required for the app to function. For example, developers using SMS for account verification can alternatively use the SMS Retriever API, and apps that want to share content using SMS can prepopulate a message and trigger the default SMS app to show via intents.

Google. Decizia de a sterge aplicatiile din Google Play a venit dupa ce compania a descoperit ca majoritatea aplicatiiloe exploateaza permisiunile pentru a oferi functionalitate care poate fi oferita si fara a accesa SMS-uri, sau istoricul de apeluri. Asta e ceva “normal” in Android pentru ca dezvoltatorii au abuzat cam intotdeauna de libertatea pe care Google o ofera pentru sistemul sau de operare, iar acum vrea sa faca putina ordine printre aplicatii.