RCS & RDS. REACTIA dupa CONDAMNARILE pentru SPALARE de BANI

RCS & RDS. Reactia oficiala a companiei dupa condamnarile pentru spalare de bani a venit astazi, iata ce are de spusin legatura cu acest caz controversat.

RCS & RDS condamnari

RCS & RDS. Ieri Tribunalul Bucuresti a anuntat hotararile in procesul in care compania detinuta de catre Digi, impreuna cu actuali si fosti angajati, sau parteneri, plus terti, au fost judecate pentru spalare de bani si alte infractiuni conexe. Compania RCS & RDS, prin hotararea de ieri a Tribunalului Bucuresti, a fost sanctionata cu o amenda de 1.25 milioane de LEI, confiscarea a 3.1 milioane de euro, 655.124 LEI si a doua proprietati imobiliare, pe care DNA pusese deja sechestru.

RCS & RDS. Compania a anuntat ca actualul CEO si presedinte al consiliului director al companiei, Serghei Bulgac, impreuna cu Mihai Dinei, membru al consiliului director, si Alexandru Oprea, fost CEO, au fost achitati. In ciuda achitarilor, compania RCS & RDS a primit amenzi serioase, si are proprietati imobiliare inca sub sechestru, iar reprezentantii sai afirma ca decizia Tribunalului Bucuresti este una injusta, incorecta, si neintemeiata, ea urmand a fi atacata, pentru ca nu e definitiva.

RCS & RDS reactioneaza dupa condamnarile pentru spalare de bani

RCS & RDS. Fostul director general al companiei, Ioan Bendei, a fost totusi condamnat la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, cu executare, el fiind singurul fost angajat al companiei care a primit o asemenea pedeapsa. In ciuda condamnarilor, cei de la RCS & RDS sustin ca atat fostii angajati, cat si partenerii condamnati, au actionat in concordanta cu legea, iar atat ei, cat si compania ar trebui sa primeasca achitari, nu condanari, in urma acestui proces.

Considerăm că decizia Tribunalului București este profund nedreaptă, incorectă și neîntemeiată. Aceasta decizia nu este nici definitivă, nici executorie. Vom contesta imediat această decizie la Curtea de Apel București. Avem încredere ca Tribunalul București va emite hotararea sa scrisă într-un termen rezonabil, pentru o judecare în timp util a cazului în recurs și că nu se mai face nici o amânare.
Reamintim cu tărie că RCS & RDS, Integrasoft S.R.L. și actualii și foștii lor angajati au acționat în mod corespunzător și în conformitate cu legile, așa cum am susținut de la începutul acestei investigații. Ne exprimăm increderea în justiția din România și încrederea noastră că acest caz va fi în mod justificat înlăturat în recurs.

RCS & RDS. Procesul in care a fost implicata compania este unul foarte complex, si in toate comunicarile nevinovatia celor care au actionat in numele sau a fost sustinuta in totalitate, dar deocamdata judecatorii n-au ajuns la o asemenea concluzie. RCS & RDS este singura companie telecom din Romania care a fost condamnata vreodata pentru spalare de bani, insa avand in vedere ca hotararea nu este una definitiva, e foarte posibil ca in final toate aceste condamnari sa fie transformate in achitari.