Apple ia Primele Masuri dupa Scaderea Vanzarilor iPhone

apple angajari iphone

Apple a primele masuri dupa scaderea vanzarilor de telefoane iPhone, si a decis sa reduca angajarilor in anumite divizii pentru ca nu va mai avea fonduri din care sa le sustina. Tim Cook a anuntat acest lucru saptamana trecuta in cadrul unei intalniri avute cu angajatii, iar planul va intra in aplicare in perioada urmatoare, dar nu au fost dezvaluite si diviziile afectate.

Apple va angaja in continuare oameni talentati pentru anumite divizii, cea pentru inteligenta artificiala urmand a nu fi afectata, insa in altele lucrurile se vor schimba radical. Apple inca nu a luat decizia de a concedia oameni din diviziile pe care le are, ci doar de a reduce numarul de angajari, dr de aici si pana la concedieri efective nu e cale foarte lunga.

Daca informatia va uimeste, ei bine n-ar trebui sa fie asa, deoarece aceasta e singura cale logica de urmat pentru orice companie care are probleme cu vanzarile produselor care aduc cei mai multi bani. iPhone genereaza peste jumatate din incasarile totale ale companiei Apple, si peste jumatate din profitul total, asa ca o scadere a vanzarilor trebuie sa se resimta undeva.

Apple a facut angajati masive in ultimii ani, multumita succesului iPhone, insa se pregatea pentru o lume in care telefonul nu va mai fi la fel de popular, iar asta incepe sa se devereasca. Acum ramane de vazut cu ce va inlocui Apple telefoanele iPhone, si daca fanii vor reactiona pozitiv, sau daca produsele vor fi ignorate de catre clienti, si problemele vor deveni mai mari.