Windows 10. Microsoft anunta SFARSITUL unei ERE

Windows 10. Microsoft a anuntat sfarsitul unei ere, compania americana luand o decizie care nu a luat multa lume prin surprindere, iata ce impact are.

Windows 10 mobile

Windows 10. Astazi a fost anuntata sfarsitul unei ere de catre compania Microsoft, americanii ajungand intr-un final la decizia pe care multi o asteptau de ceva vreme, dar care nu a venit chiar atat de usor. Mai exact, versiunea mobila a Windows 10 urmeaza sa ramana fara suport din partea companiei americane incepand cu luna decembrie a acestui an, la peste doi ani distanta de cand s-a anuntat ca nu vor mai fi dezvoltate functii noi pentru sistemul de operare.

Windows 10. Desi cei de la Microsoft au oferit in continuare actualizari software, si de securitate, pentru versiunea mobila a sistemului de operare, iata ca toate acestea vor fi oprite din 10 decembrie 2019. Microsoft le recomanda celor care inca mai folosesc dispozitive mobile cu Windows 10 sa treca la iOS si Android pana in martie 2020, moment in care backup-urile pentru setari si aplicatii vor fi blocate, si sterse din serverele companiei americane.

Windows 10 pentru mobile a ajuns la “capat de linie”

Windows 10. Avand in vedere ca nu au mai fost lansate de ceva vreme noi modele de terminale mobile care sa ruleze versiunea mobila a acestui sistem de operare, era clar ca Microsoft a cam terminat-o cu el. Microsoft s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea de aplicatii pentru iOS si Android decat pentru versiunea mobila a Windows 10,  in ultimul an, asa ca sistarea suportului si a actualizarilor trebuia sa vina la un punct, iar acest lucru e mai aproape decat credeam.

Windows 10 Mobile, version 1709 (released October 2017) is the last release of Windows 10 Mobile and Microsoft will end support on December 10, 2019. With the Windows 10 Mobile OS end of support, we recommend that customers move to a supported Android or iOS device.

Windows 10. Probabil ca putina lume va fi afectata de aceasta decizie, avand in vedere ca numarul celor care foloseau terminale mobile cu acest sistem de operare era oricum foarte mic in raport cu iOS si Android. Desi cei de la Microsoft lucreaza la noi modele de telefoane si tablete, fie vom vedea o versiune mobila noua a Windows 10 pentru ele, fie acestea vor rula sistemul de operare Android, pentru ca iOS sigur nu vor avea instalat de catre cei din Redmond.