Huawei. AMENINTARE SERIOASA Facuta de Chinezi

Huawei. O amenintare serioasa a fost facuta de catre compania chinezeasca la forumul economic de ieri, iata ce spune in plin scandal privind produsele sale.

Huawei investitii

Huawei. Dupa cateva luni in care a fost atacata din toate partile de catre diverse tari aliate SUA, compania chinezeasca a inceput acum o ofensiva cu amenintari care vizeaza direct masurile anuntate impotriva sa. Mai exact, compania Huawei a dat de inteles, prin presedintele consiliului de administratie, ca urmeaza sa blocheze investitiile pe care le face in diverse tari de pe glob daca vor fi impuse restrictii care vor interzice folosirea produselor sale pentru retele 5G, si nu numai.

Huawei. Amenintarea vine la cam o saptamana dupa ce o reputata universitate Oxford a anuntat ca nu va mai accepta donatii de la compania chinezeasca pentru proiecte care sa se desfasoare in cadrul laboratoarelor sale, cu oamenii si studentii sai. Acum cei de la Huawei reactioneaza si spun ca vor opri finantarile si investitiile singuri, fara sa fie nevoie ca altii sa le blocheze in locul lor, iar pentru anumite proiecte asta ar putea insemna stoparea cercetarii in domenii importante.

Huawei ameninta toate tarile cu oprirea finantarii investitiilor

Huawei. Nu vorbim doar despre colaborari cu diverse universitati, ci si de alte investitii pe care compania le face in diverse tari, si totul pentru a se asigura ca nu va avea produsele interzise in mai multe tari. Doar in Marea Britanie Huawei are acum in derulare, sau programate, investitii in valoarea de 3 miliarde de lire, inclusiv pentru un sediu local, deci vorbim despre sume importante care vor fi retinute si folosite pentru a asigura supravietuirea companiei in urma acestor scandaluri.

Huawei has suggested it could withdraw investments in countries that impose restrictions on its business. We would transfer the technology partnership to countries where we are welcomed and where we can have collaboration with, said chairman Liang Hua, at the World Economic Forum (WEF) in Davos.

Huawei. Reactia companiei este perfect normala, de conservare si supravietuire intr-un moment in care este atacata de peste tot, si nu are vreo metoda prin care sa convinga pe toata lumea ca nu greseste. Huawei va ajunge cu siguranta sa opreasca investitiile in anumite tari din cauza disputelor care exista cu privire la siguranta pe care o ofera produsele sale, asa ca va fi interesant de vazut cat de dura va fi reactia in final, sicat de mari vor fi pierderile pentru anumite tari.