Android Q. NOI Functii MAJORE Descoperite OFICIAL

Android Q. Noi functii foarte importante au fost descoperite in sistemul de operare al companiei Google, iata ce surprize serioase pregateste pentru utilizatori.

Android Q noutati

Android Q. Versiunile beta ale sistemului de operare, disponibile deja pentru anumiti parteneri ai companiei Google, au fost analizate de catre dezvoltatori, si ne prezinta o serie interesanta de informatii. In primul rand, Android Q este versiunea 10 a software-ului, asa cum se vede si in interfata sa, deci e posibil ca in final versiunea sa aiba denumirea Android 10, sau Android 10 Q, insa totul depinde de ceea ce vrea sa faca Google penru actualizare.

Android Q. Prima functie majora implementata nativ de catre Google este cea care va aduce suport pentru sistemele avansate de recunoastere faciala, precum cele folosite in iPhone XS, si alte modele ale Apple. Asta inseamna ca e foarte posibil ca Android Q sa le permita mai multor producatori de telefoane mobile sa implementeze sisteme de recunoastere faciala foarte avansate, schimbarea in sine fiind una dintre cele mai importante de pana acum.

Android Q aduce noi functii pe care producatorii Android le asteapta de cativa ani

Android Q recunoastere faciala

Android Q. O alta functie foarte importanta este preluata direct din iOS, ea urmand a permite inregistrarea a ceea ce se intampla pe ecran, in intreaga inerfata a sistemului de operare, ea nefiind oferita nativ pana acum. Android Q vine deasemenea suport pentru tehnologia WPA3 anuntata in cursul anului 2019, iar daca tot vorbim despre conectivitate, atunci inclusiv suport 5G va fi oferit pentru telefoane, ceva ce in iOS deocamdata nu exista de la Apple.

Android Q. Un sistem imbunatatit de control pentru notificari va fi deasemenea disponibil pentru utilizatori, acestia putand administra mult mai exact ce fel de notificari primesc de la aplicatiile instalate in telefoane. Android Q este pregatit in momentul de fata pentru lansare in versiune beta undeva in apropierea lunii aprilie, cand este programata conferinta Google I/O, iar lansarea in versiune finala va avea loc prin august, dar pe telefoane update-urile vor ajunge mai tarziu.