Windows 10. Vestea PROASTA Anuntata de Microsoft

Windows 10. Vestea proasta venita astazi de la Microsoft pentru utilziatorii de calculatoare conforma o mare schimbare pregatita pentru anul 2019.

Windows 10 storage

Windows 10. Microsoft a facut astazi un anunt foarte important cu privire la viitoarea versiune majora a sistemului de operare pe care intentioneaza sa il lanseze pentru utilizatorii din lumea intreaga. Mai exact, in urmatoarea actualizare majora pentru Windows 10 urmeaza sa fie implementata o noua functie care are denumirea reserved storage, aceasta fiind prezentata initial ca una menita sa ajute la efectuarea mai rapida a actualizarilor.

Windows 10. Ei bine, in realitatea, se pare ca spatiul rezervat de catre sistemul de operare nu urmeaza sa fie folosit doar pentru efectuarea de actualizari, ci si pentru alte functii ale sistemului de operare. Asta inseamna ca acel spatiu rezervat poate sa creasca in functie de nevoile sistemului de operarea, minim 7 GB fiind initial alocati, insa nu se stie care e limita maxima, iar tot acest spatiu rezervat de catre Windows 10 nu poate fi folosit de catre utilizator pentru altceva.

Windows 10 urmeaza sa-ti acapareze spatiul liber din calculator

Windows 10. Microsoft spune si ca utilizatorii pot reduce spatiul de stocare ocupat de catre aceasta functie prin dezactivare anumitor functii de care nu au nevoie in sistemul de operare, sau prin stergerea pachetelor cu diverse limbi. Avand in vedere ca spatiul de stocare e folosit si de catre diverse aplciatii care au nevoie de el pentru a functiona corect, Windows 10 poate ajunge sa ocupe chiar mult mai mult spatiu decat si-ar dori utilizatorii sa ii ofere in mod obisnuit.

Starting with the next major update we’re making a few changes to how Windows 10 manages disk space. Through reserved storage, some disk space will be set aside to be used by updates, apps, temporary files, and system caches. Our goal is to improve the day-to-day function of your PC by ensuring critical OS functions always have access to disk space. Without reserved storage, if a user almost fills up her or his storage, several Windows and application scenarios become unreliable.

Windows 10. Marea problema cu aceasta functie este ca ea blocheaza spatiu de stocare din calculatoare care ar putea fi folosit in alte moduri de catre utilizatori, dar care nu mai e disponibil, pentru ca ea e activata automat. Aceasta noua functie pentru Windows 10 urmeaza sa fie impusa de catre compania Microsoft incepand cu April 2019 Update, care ar trebui sa fie disponibil peste cam doua luni si jumatate pentru toata lumea, asa ca nu mai e mult de asteptat.