Android Q. PROBLEMA URIASA pe care o va Rezolva

Android Q. O problema foarte importanta a sistemului de operare va fi rezolvata de catre Google in noul update major pregatit pentru clientii sai.

Android Q clipboard

Android Q. Noua versiune a sistemului de operare al Google este in continuare in plin proces de dezvoltare, iar asta inseamna ca aflam mai tot timpul informatii noicu privire la noutatile pregatite. Acum vorbim despre ceva ce va rezolva o problema foarte mare a Android Q, de care mai nimeni nu stie, mai exact, faptul ca aplicatiile instalate in telefoane pot accesa fara vreo restrictie orice fel de informatii copiate de catre noi in clipboard-ul sistemului.

Android Q. Clipboard-ul este acea functie care ne permite sa copiem orice fel de texte, poze, etc, pentru a le tranfera dintr-o aplicatie in alta, iar din pacate aplicatiile pot accesa datele oricand, fara ca noi sa stim, sau sa le cerem asta. Android Q va rezolva aceasta problema prin implementarea unor limitari in ceea ce priveste posibilitatea de a accesa informatiile din acel clipboard, vestea fiind una foarte buna, deoarece aduce mai multa siguranta pentru utilizatori.

Android Q aduce in sfarsit limitari pentru accesarea informatiilor din clipboard

Android Q. Limitarile sunt importante, deoarece impiedica aplicatii care n-ar trebui sa aiba acces la informatii precum parole, username-uri, numere de conturi bancare, etc, sa acceseze acele informatii fara ca noi sa stim. Da, inclusiv acest tip de informatii trec prin clipboard-ul din Android daca le copiem de undeva pentru a le trimite altundeva, iar Android Q va avea grija ca toate datele sa fie tinute in siguranta pana cand noi decidem ca pot fi accesate de catre orice aplicatii.

A new permission has been added called “READ_CLIPBOARD_IN_BACKGROUND” that sounds like it’ll do exactly what it says: limit what apps can read the clipboard in the background. The protection level of this permission is “signature,” meaning only apps signed by the OEM can be granted this permission.

Android Q. Google deocamdata nu a anuntat absolut nimic in legatura cu aceasta schimbare foarte importanta, insa cel mai probabil va face asta cand va prezenta in mod oficial noul sistem de operare pentru utilizatori. In baza a ceea ce am vazut in ultimii ani, Android Q urmeaza sa fie lansat in versiune beta publica de catre compania Google undeva prin luna mai a acestui an, iar versiunea finala ar trebui sa fie oferita abia prin luna august.