Huawei. PUSA SUB ACUZARE pentru Comiterea a 23 de INFRACTIUNI

Huawei. Compania chinezeasca, impreuna cu CFO-ul sau, si subsidiara Skycom, a fost pusa sub acuzare pentru comiterea a nu mai putin de 23 de infractiuni.

Huawei infractiuni

Huawei. Compania impreuna cu CFO-ul sau au fost puse sub acuzare in mod oficial de catre SUA pentru comiterea a nu mai putin de 23 de infractiuni in legatura cu vanzarea de produse catre Iran, si ascunderea acestui lucru. Totul este o continuare a anchetei penale pornite acum cateva luni, si care a avut drept efect emiterea mandatului de arestare in baza caruia a fost arestat CFO-ul companiei Huawei in decembrie, Meng Wanzhou fiind si fiica co-fondatorului companiei.

Huawei. Inclusiv compania Skycom, subsidiara a celei chinezesti, a fost pusa sub acuzare pentru comiterea infractiunilor de frauda bancara, si alte cateva infractiuni accesorii, obstructionarea justitiei, si nu doar atat. Cele 23 de infractiuni vizeaza ambele companii si CFO-ul, iar SUA le va trimite in judecata pentru a arata ca nicio companie straina nu poate sa incalce embargo-urile sale imptriva anumitor tari, si poate scapa fara sa suporte vreo consecinta in urma actiunilor sale.

Huawei, CFO-ul sau, si Skycom sunt puse oficial sub acuzare pentru comiterea a 23 de infractiuni

Huawei. Separat de problemele cu Iran, compania e acuzataintr-o ancheta penala separata ca anumiti angajati ai sai au furat tehnologii ale T-Mobile si s-au folosit de ele pentru a-si testa telefoanele mobile inainte de a le aduce in SUA. In aceasta situatie cei de la FBI au investigat timp de mai bine de un an cazul, au obtinut dovezi vechi de prin 2012, iar printre infractiunilecelelalte de care este acuzata compania Huawei, se numara si unele legate de furtul acestor tehnologii de la T-Mobile.

Huawei and Skycom are charged with bank fraud and conspiracy to commit bank fraud, wire fraud and conspiracy to commit wire fraud, among other charges. Huawei and Huawei USA are charged with conspiracy to obstruct justice related to a grand jury investigation in the Eastern District of New York. Meng is charged with bank fraud, wire fraud, and conspiracies to commit bank and wire fraud, Acting Attorney General Matt Whitaker said at a DOJ news conference. According to the indictment, in 2012 Huawei began a concerted effort to steal information on a T-Mobile phone-testing robot dubbed “Tappy.” In an effort to build their own robot to test phones before they were shipped to T-Mobile and other wireless carriers.

Huawei. In baza formularii oficiale a acestor acuzatii impotriva Huawei, a CFO-ului companiei, si a Skycom, cei din SUA vor incerca sa convinga si mai multe tari sa interzica produsele chinezilor, Desigur ca de aici vor incepe noi tensiuni si acuzatii intre SUA si China, mai ales ca americanii cer extradarea CFO-ului companiei Huawei cat mai repede din Canada, lucru care la un moment dat ar trebui sa se si cam intample, desi guvernul de la Beijing lupta cu virulenta sa impiedice asta.

Huawei. Compania chinezeasca a declarat ca nu stie nimic despre comiterea acestor infractiuni, atat in nume propriu, cat si cu privire la CFO-ul sau, ori la subsidiara Skycom.