Metatrader Simulator Testează Tranzacționarea Online Gratuit

O simulare virtuală a pieței bursiere face posibilă exersarea investiției pe piețele financiare cu bani fictivi. Testați chiar acum tranzacționarea online cu ajutorul MetaTrader Simulator!

Smartphone Trader

Un simulator al pieței bursiere este un software de tranzacționare online a instrumentelor financiare, care face posibilă tranzacționarea virtuală pe bursă. O simulare virtuală a pieței bursiere face posibilă exersarea investiției pe piețele financiare în stil joc, cu bani fictivi. Scopul acestui tip de software este de a permite celor interesați să urmărească piața bursieră, să se antreneze cu plasarea ordinelor pe bursă, să simuleze tranzacționarea sau să testeze strategiile de investiții pe bursă.

Unele simulatoare online de pe piața de valori permit câștigarea unor premii, prin intermediul unui concurs de tranzacționare și alte forme de simulare de pe piața bursieră. Majoritatea simulatoarelor de pe piața de valori sunt furnizate de brokerii online sau de forumurile de investiții. Scopul este să vă arate instrumentele de tranzacționare disponibile și să vă arate oferta lor de tranzacționare pe un cont demo.

Având în vedere că platforma cea mai utilizată la nivel mondial pentru trading și platforma cu cea mai mare notorietate este MetaTrader, putem considera ca MetaTrader simulator este prima opțiune de luat în considerare.

Și întrucât este foarte posibil ca după perioada de training și testare să alegeți pentru activitatea dumneavoastră de tranzacționare platforma MetaTrader 4, utilizarea din start a MetaTrader simulator este o economie de timp și efort.

Care sunt avantajele MetaTrader simulator?

MetaTrader simulator are toate caracteristicile unui cont de investiții, doar că este gratuit și pune la dispoziție fonduri virtuale. Cu MetaTrader simulator aveți acces la grafice, indicatori, la plasarea ordinelor în timp real, istoricul tranzacțiilor, la ordine de cumpărare și vânzare.

Înregistrarea pentru un cont demo este cel mai adesea gratuită. Fondurile pentru simularea pieței bursiere online sunt fictive. Nu este nevoie să investiți bani pentru a învăța cum să tranzacționați la bursă sau să utilizați software-ul de tranzacționare.

Funcțiile cheie ale MetaTrader simulator sunt:

  1. Simularea condiţiilor reale de tranzacţionare din pieţe
  2. Fonduri virtuale care vă permit să exersați tranzacționarea
  3. Accesul nelimitat și gratuit la toate funcțiile platformei de tranzacționare
  4. Posibilitatea de a testa diferite strategii de tranzacţionare.

MetaTrader simulator vă oferă toate acestea în mod gratuit.

Metatrader simulator online vă permite să învățați cum să folosiți software-ul de tranzacționare pentru a investi pe bursă. Acest lucru este extrem de util, mai ales pentru începători. A învăța cum să utilizați o platformă de tranzacționare, cum este MetaTrader 4, cu ajutorul simulatorului gratuit online, poate evita eventuale pierderi bănești generate de erori de manipulare cum ar fi închiderea eronată a ordinelor, stabilirea greșită a stop lossului și/sau take profitului.

Cele mai evidente avantaje ale MetaTrader simulator sunt:

  1. Realizarea unor analize de piață detaliate, având la dispoziție o plajă de peste 50  indicatori tehnici
  2. Executarea de rapidă a ordinelor, în special necesară în stilul de tranzacționare scalping, cu ajutorul  terminalului one-click-trading
  3. Backtest pe date istorice pentru a valida strategiile de tranzacționare

Se consideră că pentru a avea succes, într-un domeniu, indiferent care ar fi acesta sunt necesare cel puțin 10.000 ore de practică. Tranzacționarea bursieră se subscrie cu siguranță acestei reguli. Puteți acumula experiență în tranzacționare, și cel puțin parțial numărul de ore de practică via simulatorul bursier.

Deși tranzacționarea cu ajutorul MetaTrader simulator are beneficiile sale, practica tranzacționării live este elementul de bază.

Dezavantajele MetaTrader simulator

Chiar dacă în prezentarea unor simulatori bursieri se susține că veți deveni un trader mai bun dacă utilizați un simulator de piață, acest lucru nu este în întregime adevărat. În finanțe există un principiu universal cunoscut și unanim acceptat care spune că performanțele anterioare nu garantează performanța viitoare.

Pe de altă parte, marele dezavantaj al unui simulator bursier și implicit al MetaTrader simulator este că pe un cont demo traderul este scutit de stresul care intervine atunci când tranzacționează cu bani reali. Psihologia tranzacționării este foarte importantă și studiile arată că cu cât tranzacționează mai mult un trader, cu atât șansele de a câștiga se diminuează.

MetaTrader simulator nu este o soluție universal valabilă. Este un instrument care permite, desigur, să se testeze tranzacționarea și sa se învețe software-ul de tranzacționare, dar la un moment dat este necesar să se tranzacționeze pe un cont real, pentru a avea o imagine reală a ceea ce înseamnă investiția pe bursă. Psihologia tradingului este departe de a fi o chestiune neglijabilă sau simplă.

De asemenea, MetaTrader simulator nu permite, de exemplu, o gestionare pertinentă a banilor. Acest aspect este neglijat total pe un cont demo.

Bursa de valori face adesea clasamentele cu cele mai bune performanțe, dar rentabilitatea remarcabilă a tranzacțiilor este adesea rezultatul unei investiții foarte riscante. Ca să ajungeți însă la un asemenea nivel este nevoie de practică și eforturi susținute.