Apple CONCEDIAZA Vicepresedintele Diviziei Apple Store

apple concediaza vicepresedinte apple store

Apple a anuntat noaptea trecuta ca Angela Ahrendts, fostul CEO al Burberry adus pentru a creste vanzarile din Apple Store-uri, va parasi compania, urmand a fi inlocuita de Deirdre O’Brien. Decizia poate parea ciudata, avand in vedere ca Angela Ahrendts a fost foarte implicata in deschiderea de noi Apple Store-uri, si o mare transformare pentru ele, dar motivatia e alta.

Apple dezvaluia acum o luna ca vanzarile iPhone sunt cele mai slabe din ultimii ani, pentru T4 2018, iar decizia de a inlocui persoana care se ocupa de Apple Store-uri nu a fost luata fara a avea in vedere si problemele cu vanzarile. Angela Ahrendts nu a anuntat plecarea la o alta companie dupa ce-si termina contractul cu Apple, semn ca decizia de inlocuire nu e una gandita in detaliu.

Apple CONCEDIAZA Persoana Responsabila cu Scaderea Vanzarilor iPhone

Angela Ahrendts a lucrat timp de 5 ani la compania Apple, perioada in care a supravegheat o expansiune considerabila a numarului de locatii pe care cei din Cupertino le au. Mai mult decat atat, a ajutat la schimbarea felului in care arata Apple Store-urile, dar a adus si noi initiative pentru a aduce mai multi clienti, sau potentiali clienti, in Apple Store-uri.

Deirdre O’Brien s-a ocupat pana acum de angajatii Apple, iar de acum se va ocupa inclusiv de Apple Store-uri, astfel ca o vom vedea mai des pe la lansarile organizate de catre americani. Daca schimbarea facuta de catre Apple va avea un impact pozitiv, sau nu, vom afla abia peste minim 1 an, insa vanzarile nu-si vor reveni prea curand, din pacate.